Aanmelden




Laden…

Even geduld...

KOEPCSO0DLP240065-4TM Leren leren in de BaSo-werking

Leraren van basis- en secundair onderwijs zijn al bezig met leren leren, maar wie doet nu precies wat en zit daar wel een lijn in? Bereiken de huidige ‘leren leren’-acties het beoogde effect? Welke vaardigheden hebben leerlingen nodig om te leren, af te leren en te herleren? Ben je benieuwd naar welke leerstrategieën dit leren bevordert? En wil je leerlingen aanleren hoe ze vlotter met jouw tips aan de slag gaan en dit steeds meer zelfstandig kunnen? We gaan op zoek naar wat basis- en secundair onderwijs hierin verbindt en naar concrete groeikansen in jouw klas vanuit ZILL (bao) en het Gemeenschappelijk funderend leerplan (so).

Doelstellingen:

In deze sessie:

  • verken je de ZILL- en GFL-doelen die het leren leren van leerlingen stimuleren
  • krijgen leraren basisonderwijs zicht op hoe in het secundair verder gewerkt wordt aan leren leren
  • krijgen leraren secundair onderwijs zicht op hoe in het basisonderwijs aan leren leren gewerkt wordt
  • krijg je tips over effectieve leerstrategieën en hoe je ze kan inzetten in je les waardoor leerlingen jouw tips gemakkelijker kunnen toepassen
  • zie je hoe jouw aanpak rond leren leren bijdraagt aan een zachte overgang voor leerlingen
Doelgroep:
  • Leraren lager- en secundair onderwijs
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

We maken kennis met de leerplandoelen rond leren leren vanuit ZILL (bao) en Gemeenschappelijk funderend leerplan (so) en hoe ze verbonden zijn met elkaar. We geven je kapstokken om concreet aan de slag te gaan in jouw klas en met jouw schoolteam. Je verkent kleine aanpassingen aan je lesvoorbereidingen en lesaanpak waardoor leerlingen zelf meer verantwoordelijkheid leren nemen in hun leerproces. Je krijgt de kans om te leren van en met elkaar. We helpen je op weg om samen te bouwen aan leerlijnen vanuit een gemeenschappelijke taal.

Strategie en methode:

We starten steeds met een intake en op basis van dat gesprek bepalen we uit welke bouwstenen deze nascholing kan bestaan om zo goed mogelijk aan te sluiten op de noden van jouw scholen. We voorzien standaard een gemeenschappelijk deel voor leraren basis- en secundair onderwijs samen. Van daaruit kan er gekozen worden voor een werkvorm waarin apart gewerkt wordt of waarin leraren basis- en secundair onderwijs samenwerken aan het integreren van leerstrategieën in hun lesvoorbereiding/onderwijsarrangement.

Bijkomende info:

Data en locatie en aantal sessies worden in samenspraak met de school, scholen, of scholengemeenschap bepaald. De nascholing bestaat uit één of twee sessies gericht naar bao en so samen en wordt opgenomen door twee nascholers/begeleiders (bao en so).

De kostprijs van deze nascholing is €450 per dagdeel.

Contactgegevens lesgevers:

 


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

 


Voor dit initiatief mogen maximum 100 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 450,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.