Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PBRMLER0BLL240384-01 Flankerend onderwijsbeleid en decreet buitenschoolse opvang en activiteiten, wat je als bestuurder zeker moet weten!

Tijdens dit initiatief willen we de regelgeving rond flankerend onderwijs en het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) toelichten. Zo willen we de informatie dichter bij de schoolbesturen en de schoolleiders brengen en de dialoog om tot een gedragen samenwerking tussen school en lokale overheid te komen, faciliteren. De kennis over de maatregelen falnkerend onderwijsbeleid zijn nog niet breed gekend. Ook de kansen en valkuilen van het BOA-decreet verdienen extra aandacht en een pro-actieve houding.

Doelstellingen:
  • Je krijgt inzicht in het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten.
  • Je hoort en ziet hoe de BOA-subsidies worden uitgerekend.
  • Je verkrijgt de noodzakelijke info over het aanvragen van het kwaliteitslabel kleuteropvang.
  • Je verdiept je in wat het decreet BOA voor jou als onderwijsverstrekker betekent.
  • Je verwerft inzicht in de raakpunten tussen het decreet BOA en het decreet flankerend onderwijsbeleid.
Doelgroep:
  • Schoolbesturen van scholen basisonderwijs
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Samenwerking tussen onderwijsinstellingen en lokale overheden wint aan belang. Daar zijn ook regels voor en ondersteunende maatregelen. Tegen 1 januari 2026 moeten de lokale overheden acties uitrollen. Betrokkenheid met alle scholen vanaf de start, is aangewezen. Daar neemt het beleid van de school dan best een pro-actieve rol op. In deze vorming wordt het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) toegelicht. Er wordt uitgelegd hoe de BOA-subsidies worden uitgerekend. Je krijgt info over het aanvragen van het kwaliteitslabel kleuteropvang. Er wordt weergegeven wat het decreet BOA voor jou als onderwijsverstrekker betekent. De raakpunten tussen het decreet BOA en het decreet flankerend onderwijsbeleid worden geduid.

Strategie en methode:

In deze vorming wordt eerst en vooral info over de regelgeving gedeeld en in de diepte toegelicht. Er wordt ingegaan op vragen van de deelnemers en er is ruimte om uit te wisselen. Besturen kunnen ervaringen delen, elkaar inspireren en tegelijk ook samen nadenken over aanpak op maat van de eigen specifieke context.

Bijkomende info:

De sessie gaat online door, de presentatie en de ondersteunende documenten worden gedeeld na de sessie.
Heb je reeds een vraag over het thema flankerend onderwijsbeleid of het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten die je zeker behandeld wil weten tijdens de sessie, geef deze vraag dan per mail door aan peter.peters@katholiekonderwijs.vlaanderen, ten laatste op 8 november. 

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: De Jonghe Bert
Peters Peter
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Online sessie
(Kaart)
  • Reeks 1:
    • dinsdag 12 november 2024 van 19:00 tot 20:30
Wachtlijst - Volzet? Schrijf je hier in!
(Kaart)
  • Reeks 2:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.