Aanmelden




Laden…

Even geduld...

6/11/01-IND Nationale studiedag ‘Teambuilding: de kracht van samen’

Doelstellingen:
  • Voor de beheerders: inzicht verwerven in hoe een team functioneert, het belang van een goede teamwerking begrijpen en stijlen van leiderschap leren kennen.
  • Voor de opvoeders: het belang van goede communicatie inzien in de teamwerking (de kracht van lichaamstaal, het belang van constructieve feedback aan collega’s, omgaan met weerstanden binnen het team) en leren omgaan met verschillen tussen mensen.  De rol van elektronische communicatie binnen het team leren kennen en de voor- en nadelen die hieraan verbonden zijn.
  • Bevorderen van teamspirit via teamversterkende activiteiten
Doelgroep:

Beheerders en opvoeders van vrije internaten

Aanbieder: Dienst nascholing en internationalisering van het VSKO (DNI) i.s.m. Dienst Internaten VSKO
Inhoud:

Deze nationale studiedag is de tweede rond het thema ‘team’.  Dit jaar leggen we de klemtoon op teambuilding. Beheerders en opvoeders volgen in de voormiddag een aparte sessie.  De beheerders horen van Hugo Der Kinderen hoe een team functioneert, hoe een goede teamwerking kan bevorderd worden en hoe de leiderschapsstijl van de beheerder hierin een rol speelt.  De opvoeders kunnen kiezen uit verschillende voordrachten die essentieel zijn om een goede teamwerking mogelijk te maken. De interactieve voordrachten gaan over: communicatie binnen het team, de kracht van lichaamstaal, constructieve feedback geven aan elkaar, verschillen tussen mensen, omgaan met weerstanden, de rol van elektronische communicatie binnen het team.  In de namiddag doen de internaten met hun team een aantal teambuildende activiteiten in de zoo.

Strategie en methode:
  • Interactieve voordracht voor beheerders door Hugo der Kinderen ‘Teambuilding, de kracht van samen’
  • Interactieve voordrachten voor opvoeders: de kracht van lichaamstaal (Pieter De Smet), Geven van constructieve feedback (Erik Van Humbeek), Omgaan met verschillen tussen mensen (Kris Verherstraeten), De rol van elektronische communicatie binnen een team (Jo Bultheel)
  • Teamspel in de zoo (namiddag)
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met vrijdag 30 september 2011 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 45,00 Euro
Lesgever: Willems Jan
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Zalen van de Zoo (Inschrijven afgesloten)
Koningin Astridplein 26
2018 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • vrijdag 14 oktober 2011 van 09:30 tot 15:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.