Aanmelden




Laden…

Even geduld...

3/11/08-TEAM Van vakgroepverantwoordelijke tot interne techniekcoördinator voor de school of scholengemeenschap

Doelstellingen:

Inhoudelijk ondersteuning bieden aan vakgroepverantwoordelijke + team

Doelgroep:

Vakgroepverantwoordelijke Techniek

Aanbieder: Dienst nascholing en internationalisering van het VSKO (DNI) i.s.m. VVKSO
Inhoud:

Wanneer de school zich inschrijft voor deze module, doorloopt ze een traject waarvan:

 

Sessie 1 – intake in de school (directie of afgevaardigde, vakgroepverantwoordelijke en beschikbare leerkrachten techniek)

Sessie 2,3,4 en 5 zijn schooloverstijgend. De coaches van 36 deelnemende scholen volgen samen de opleiding. Aan de hand van een eigen project bestuderen we de visie van techniek (via leerplan), het evalueren van een techniekproject (visiedocument en puntenboek) en gebruiken we de graadplanning om een overzicht te krijgen op het geheel. Tijdens de nascholing zullen de deelnemers zelf een open opdracht “de verdronken rivier” beleven en ervaren om ze nadien toe te passen in hun eigen school/scholengemeenschap. Hierbij zullen ook de elementen van praktische voorbereiding en evaluatie aan bod komen. Na het toepassen zal in de laatste sessie een evaluatie gehouden worden waarin vooral aandacht zal gaan in het delen van ervaringen. – Voor deze sessies worden de namen van de deelnemers bepaald tijdens of kort na de intake. Deze personen worden ingeschreven op Module 1-individugericht en enkel deze personen kunnen de nascholing volgen.

De data van sessie 2 tot en met  5 zijn reeds gekend

Sessie 2 5/10/2011 09:00 12:00 Brussel - Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs
Sessie 3 5/10/2011 13:00 16:00 Brussel - Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs
Sessie 4 14/12/2011 09:00 16:00 Mechelen - Technopolis (indeling groep vm of nm zal gebeuren op 5 oktober)
Sessie 5 21/05/2012 10:00 13:00 Brussel - Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs

Sessie 6 richt zich tot de vakgroep per scho(o)lengemeenschap. De leraren techniek leren er open opdrachten integreren in de les.

Door in te schrijven op deze module is het teamgericht inschrijven per school in orde voor de prijs van 100 EURO. Als antwoord op de vraag, geeft u dan de naam door van de persoon die de opleiding Techniekcoach zal volgen. Dit kost 20 EURO en deze persoon wordt afzonderlijk ingeschreven. Per bijkomende inschrijving voor de opleiding techniekcoach, kost dit 20 EURO per persoon. 

Strategie en methode:

Teamgericht per school of scholengemeenschap. De techniekcoaches worden samen gebracht om samen in team van coaches verder de opleiding te volgen.

De intake (sessie1) gaat door in overleg met de school in september.

 

Bijkomende info:

INDIEN VOLZET kan je inschrijven op de reservelijst door een mail te sturen naar hugo.meus@vsko.be met de gegevens van school, deelnemers vakgroep techniek en directie (naam, é-mail, adres) en de persoon die de opleiding wenst aan te vatten.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 6 sessie(s)
Voorwaarde:

Vakgroepverantwoordelijke van school (indien de scholengemeenschap ervoor kiest om 1 coach aan te duiden in de scholengemeenschap kan deze uiteraard de opleiding volgen voor deze scholengemeenschap).

Per ingeschreven deelnemer voor de individuele opleiding tot techniekcoach wordt er 20 EURO extra aangerekend voor de gehele opleiding.


Voor dit initiatief mogen maximum 10 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 5 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 100,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school (Volzet)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Volzet)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.