Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-107 Schrijfopdrachten en vaardigheden snel en efficiënt valueren binnen Google Documenten

Vind je schrijfopdrachten en vaardigheden verbeteren en van feedback voorzien ook zo tijdrovend?  Wil je rubrics gaan inzetten bij de evaluatie ervan? Of wat dacht je van voice feebdack? Wil je het proces van de evaluatie in beeld brengen? Ben je geïnteresseerd in nascholingen over GSuite, ICT-integratie en voor het leerplan ICT in de eerste graad dan is de nascholing “Schrijfopdrachten en vaardigheden snel en efficiënt valueren binnen Google Documenten" iets voor jou.

 

 

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing, kan je als deelnemer schrijfopdrachten en vaardigheden snel en efficiënt verbeteren en van feedback voorzien in Google Docs.

Doelgroep:

Pedagogische ICT-coördinatoren en alle leraren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Tijdens de sessie leer je Google Documenten gebruiken bij het evalueren van schrijfopdrachten. Je leert op een efficiënte manier schrijfopdrachten voorzien van feedback. Er worden tal van tips aangereikt om je leerlingen te activeren de feedback te verwerken op een constructieve manier.

Je gaat aan de slag met rubrics, peer-to-peer evaluatie, maar je leert ook het proces van de evaluatie in beeld brengen, auditieve feedback inbouwen … Hiervoor maken we gebruik van via de add-ons Orange Slice en Kaïzena.

We gaan aan de slag met Google Keep als feedbackinstrument.

We bespreken ook de tool Read&Write for Google Chrome, gratis software, die ingezet kan worden voor leerlingen met een leerhindernis zoals dyslexie. In de tool kunnen allerlei teksten voorgelezen worden. Met de extensie kunnen er ook markeringen aangebracht worden in de teksten. De tool omvat ook vertaalhulp en een efficiënte manier om alle opgezochte woorden in een overzichtsdocument te bewaren.

Schrijf je in en ontdek het gebruiksgemak van Google Documenten en add-ons waarmee je dit snel en gebruiksvriendelijk kunt doen. Deze nascholing staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

Strategie en methode:

Onder inspirerende leiding van een ervaren en enthousiaste nascholer leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten. Zo krijg je tijdens de nascholing heel wat technische aspecten en vaardigheden onder de knie die nodig zijn om de toepassingen te integreren in je klassen. Verder ontvang je een vademecum, voorbeeldmateriaal, de presentatie en heel wat nuttige tips.

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 4 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 120 Euro
Lesgever: Van Rooy Roeland
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1:
    • maandag 8 februari 2021 van 09:30 tot 16:30
Computerklas Regio Limburg
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (4 vrije plaatsen)
    • vrijdag 5 februari 2021 van 09:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.