Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-108 Escape het klassieke lesgebeuren met een digitale escape room (Google Apps)

Wil je een digitale break-out room maken (Eduscape) met Google Apps? Wil je een creatieve en zinvolle manier ontdekken om je studenten actief aan het werk te zetten met de leerstof. Wil je na de sessie een eigen digitale break-out hebben, afgestemd op jouw leerstof. Ben je geïnteresseerd in nascholingen over GSuite en ICT-integratie dan is de nascholing “Escape het klassieke lesgebeuren met een digitale escape room (Google Apps)" iets voor jou.

Doelstellingen:

Na deze sessie zal je zelf een educatieve break-out room kunnen opstellen met Google Apps. Je kan je lessen creatief omvormen tot een samenhangend geheel en leerlingen motiveren om de uitdaging aan te gaan.

Doelgroep:

Pedagogische ICT-coördinatoren en alle leraren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Een educatieve break-out room maken (Eduscape) met Google Apps? Dat kan! Google Apps heeft veel mogelijkheden. Zo kun je een kraakmethode met Google Formulieren opzetten als de perfecte digitale oplossing. Maar ook andere Google Apps zoals Sites, Presentaties, Tekeningen … zijn uitstekend inzetbaar om verschillende uitdagingen op te lossen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Schrijf je dan snel in!

Tijdens de sessies gaan we aan de slag met allerlei Google Apps om een eigen break-out room te maken. Je zal ook inzicht krijgen in de mogelijkheden en meerwaarde van Google Apps in de les.

Strategie en methode:

Onder inspirerende leiding van een ervaren en enthousiaste nascholer leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten. Zo krijg je tijdens de nascholing heel wat technische aspecten en vaardigheden onder de knie die nodig zijn om de toepassingen te integreren in je klassen. Verder ontvang je een vademecum, voorbeeldmateriaal, de presentatie en heel wat nuttige tips.

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 3 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 4 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 180 Euro
Lesgever: Van Rooy Roeland
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Regio Antwerpen
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (8 vrije plaatsen)
    • maandag 26 april 2021 van 09:30 tot 16:30
    • vrijdag 7 mei 2021 van 09:30 tot 12:30
Computerklas Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1:
    • vrijdag 26 februari 2021 van 09:30 tot 16:30
    • maandag 8 maart 2021 van 09:30 tot 12:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.