Aanmelden




Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-300 Video- en animatiebewerking met Powtoon

Wil je Video- en animaties gaan gebruiken in  je lessen maar heb je geen idee hoe hieraan te beginnen. Wil je “echt” lesgeven op een boeiende, gedenkwaardige en impactvolle manier? Wil je dat leerlingen zelf een video- en animatiefilm creëren. Ben je geïnteresseerd in nascholingen over ICT-integratie en ICT-lesmateriaal creëren dan is de nascholing “Video- en animatiebewerking met Powtoon" iets voor jou. Ook van toepassing voor ICT-integratie in het basisonderwijs.

 

Doelstellingen:

Het globale doel van deze sessie is leerkrachten te versterken in hun digitale basisvaardigheden bij het creëren van een animatie- of videofilm en/of leerlingen te begeleiden bij het creëren ervan.

Doelgroep:

Pedagogische ICT-coördinatoren en alle leraren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Breng als leerkracht je lessen tot leven door een video- of animatiefilm te maken met Powtoon! Breng een vleugje ‘awesomeness’ naar je klaslokaal om les te geven op een boeiende, gedenkwaardige en impactvolle manier.

We maken in deze sessie niet alleen kennis met de kracht van animatiefilmpjes in het onderwijs maar we staan ook stil bij wat jij als leerkracht de leerlingen kunt meegeven op vlak van beeld- en videobewerking. Zet schoolopdrachten om in het creëren van geweldige geanimeerde video's.

Wist je dat leerlingen kunnen samenwerken aan een Powtoonproject?

Na deze sessie kun je als leerkracht zelf animatie- en videofilmpjes maken en de leerlingen met vertrouwen begeleiden bij het creëren.

Je leert:

  • de voorwaarden van een goede (animatie)video;
  • stap voor stap een (animatie)video uitwerken aan de hand van een handig ontwerpplan;
  • tips rond beeld, vormgeving en stijl;
  • templates en animatiestijlen toepassen;
  • de video exporteren naar YouTube, publiceren of delen.
Strategie en methode:

Onder inspirerende leiding van een ervaren en enthousiaste nascholer leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten. Zo krijg je tijdens de nascholing heel wat technische aspecten en vaardigheden onder de knie die nodig zijn om de toepassingen te integreren in je klassen. Verder ontvang je een cursus, voorbeeldmateriaal, de presentatie en heel wat nuttige tips.

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 4 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 120,00 Euro
Lesgever: Van Rooy Roeland
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
webinar (Inschrijven afgesloten)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 31 mei 2021 van 09:30 tot 16:30
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • vrijdag 26 maart 2021 van 09:30 tot 16:30 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.