Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-301 Visualiseer met infographics

Ben je geïnteresseerd in manieren om je lesinhoud effectiever en leuker te laten overkomen of wil je de leerlingen zelf een infographic laten maken. Ben je geïnteresseerd in nascholingen over ICT-integratie voor het gemeenschappelijk leerplan ICT in de eerste graad en om ICT-lesmateriaal creëren dan is de nascholing “Visualiseer met infographics" iets voor jou. Ook van toepassing voor ICT-integratie in het basisonderwijs.

Doelstellingen:

Het globale doel van deze sessie is leerkrachten te versterken in hun digitale basisvaardigheden bij het creëren een infographic en/of leerlingen te begeleiden bij het creëren ervan.

Doelgroep:

Pedagogische ICT-coördinatoren en alle leraren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Ben je geïnteresseerd in manieren om je lesinhoud effectiever en leuker te laten overkomen of wil je de leerlingen zelf een infographic laten maken.

Tijdens deze module leer je een infographic ontwerpen. Je gaat naar huis met je eigen infographic, meteen inzetbaar in jouw lessen! Deze nascholing staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

Je maakt kennis met ideeën en mogelijkheden om als leerkracht een infographic in te zetten. Maar we staan ook stil bij wat jij als leerkracht de leerlingen kunt meegeven op vlak van beeldbewerking. Hierbij leert de cursist het programma Piktochart technisch onder de knie krijgen. Aan de hand van een ontwerpplan worden ideeën concreet omgezet tot een infographic.

We verkennen uitgebreid de mogelijkheden van Piktochart.

Na deze sessie kun je als leerkracht zelf infographics maken en de leerlingen met vertrouwen begeleiden bij het creëren ervan.

Je leert:

 • de voorwaarden van een goede infographic kennen;
 • stap voor stap een infographic uitwerken aan de hand van een handig ontwerpplan;
 • tips rond beeld, vormgeving en stijl kennen;
 • templates toepassen;
 • de infogaphic downloaden of delen
Strategie en methode:

Onder inspirerende leiding van een ervaren en enthousiaste nascholer leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten. Zo krijg je tijdens de nascholing heel wat technische aspecten en vaardigheden onder de knie die nodig zijn om de toepassingen te integreren in je klassen. Verder ontvang je een cursus, voorbeeldmateriaal, de presentatie en heel wat nuttige tips.

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 4 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 120 Euro
Lesgever: Van Rooy Roeland
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
 • Reeks 1:
  • maandag 22 maart 2021 van 09:30 tot 16:30
Computerklas Regio Limburg
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
 • Reeks 1: (8 vrije plaatsen)
  • maandag 15 maart 2021 van 09:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.