Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-404 Leerlingen zelfstandig aan het werk zetten met gebruik van ICT

Wil jij ook jouw leerlingen meer zelfstandig laten werken. Wil jij tips en trics ontdekken om de zelfstandigheid te stimuleren. Heb je geen idee hoe je dit moet organiseren of welke tools je hiervoor kunt inzetten? Ben je geïnteresseerd in nascholingen over ICT-integratie, voor afstandslderen, ICT-lesmateriaal creëren en voor het Gemeenschappelijk leerplan ICT in de eerste graad dan is de nascholing “Leerlingen zelfstandig aan het werk zetten met gebruik van ICT" iets voor jou. Ook van toepassing voor ICT-integratie in het basisonderwijs.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing, kunnen de deelnemers hun leerlingen zelfstandig aan het werk zetten met behulp van verschillende tools en het klasverloop zo te organiseren zonder dat het klasmanagement in gevaar komt.

Doelgroep:

Pedagogische ICT-coördinatoren en alle leraren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Wij zijn als leerkracht snel geneigd om onmiddellijk te hulp te schieten tijdens zelfstandig werk. Anderzijds geraken leerlingen snel gefrustreerd omdat je niet altijd meteen vragen kunt beantwoorden (bijvoorbeeld tijdens het observeren of bij extra instructie aan een groepje leerlingen). Dit brengt het klasmanagement in gevaar. Tijdens deze sessie ligt de focus op de didactische inzet van ICT-tools bij uitgestelde aandacht.

Hoe kun je de leerlingen minder afhankelijk maken van de leerkracht? Hoe kun je met het gebruik van hedendaagse tools het zelfstandig werk binnen de klas organiseren en plannen, waarbij de sterkere leerlingen uitgedaagd worden en de zwakkere leerlingen geholpen worden?

Het zelfstandig leren werken van leerlingen creëert voor jou als leraar ook de mogelijkheid om je bezig te houden met de leerlingen die extra tijd en begeleiding nodig hebben in jouw klas. Op deze manier wordt het voor jou makkelijker te differentiëren.

Schrijf je snel in en ontdek het aanbod aan tools om zelfstandigheid te stimuleren. Deze nascholing staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

Strategie en methode:

Onder inspirerende leiding van een ervaren en enthousiaste nascholer leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten. Zo krijg je tijdens de nascholing heel wat technische aspecten en vaardigheden onder de knie die nodig zijn om de toepassingen te integreren in je klassen. Verder ontvang je een cursus, voorbeeldmateriaal, de presentatie en heel wat nuttige tips.

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

nieuw

Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 17 mei 2021 inschrijven en tot en met dinsdag 11 mei 2021 uitschrijven.
Bijdrage: 60 Euro
Lesgever: Van Rooy Roeland
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Regio Limburg
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (2 vrije plaatsen)
    • vrijdag 21 mei 2021 van 09:30 tot 12:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.