Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-502 Webinar ICT: Een klik met je leerlingen - Rubrics met ForAllrubrics

Wil je evaluatieroosters en/of checklists digitaal gaan bijhouden? Maar weet je niet goed welke tool hiervoor in te zetten? Wil je “echt” digitaal gaan evalueren met rubrics? Wil je dat leerlingen een ePortfolio bijhouden en zichzelf en elkaar kunnen evalueren. Ben je geïnteresseerd in nascholingen over ICT-lesmateriaal creëren dan is de nascholing “Een klik met je leerlingen - Rubrics met ForAllrubrics" iets voor jou. Ook van toepassing voor ICT-integratie in het basisonderwijs.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing, kunnen de deelnemers evaluatieroosters (rubrics) en/of checklists aanmaken en gebruiken via de tool ForAllrubrics.

Doelgroep:

Pedagogische ICT-coördinatoren en alle leraren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Tijdens deze webinar gaan we aan de slag met ForAllrubrics. Met ForAllrubrics kun je gemakkelijk evaluatieroosters of checklists aanmaken en hiermee digitaal evalueren. ForAllRubrics biedt ook een ePortfolio aan voor de leerlingen. Met deze tool wordt het evalueren van competenties of vaardigheden, het organiseren van een zelfevaluatie of peer to peer evaluatie veel eenvoudiger.

In deze webinar leer je de basisfuncties van ForAllrubrics, zodat je de volgende dag al je lessen kunt verrijken. Aan bod komen o.a. het aanmaken van een klas, je leerlingen uitnodigen, het aanmaken van een rubric, een rubric koppelen aan een activiteit in een klas ...

Tevens ga je leren op welke manier je leerlingen hun ePortfolio kunnen gebruiken, zodat zij ook zichzelf en medeleerlingen kunnen evalueren.

Strategie en methode:

Tijdens deze inspirerende webinar krijg je praktische tips over hoe je een evaluatierooster maakt met ForAllrubrics én didactische tips over hoe je met ForAllrubrics je onderwijs versterkt. Het is een interactieve webinar. Je kan via je scherm de presentatie, demonstratie en de spreker zien, je kan de spreker horen en je kan ook (schriftelijk) vragen stellen.

Bijkomende info:

Een tweetal dagen voor de start van het webinar, ontvang je een uitnodiging met daarin een link waarop je zal moeten klikken op het moment van het webinar.

Een uur voor aanvang van het webinar krijg je deze mail nog eens, bij wijze van herinnering.

Je meldt je best een 10-tal minuten voor start aan zodat je jouw geluid/beeld kan testen.

 

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Wat heb je nodig om ons webinar te kunnen volgen?

  • 1,5 uur van je kostbare tijd!
  • Een computer, laptop, Chromebook met goede internetaansluiting en geluid.
  • Een tweede scherm is handig maar niet noodzakelijk.
  • Een koptelefoon of ‘oortjes’ is handig als je anderen niet wil storen.

Vereiste voorkennis: geen bijzondere computerkennis nodig, met enkele muisklikken kan het webinar starten


Voor dit initiatief kan je tot en met zaterdag 21 november 2020 inschrijven en tot en met zondag 15 november 2020 uitschrijven.
Bijdrage: 40 Euro
Lesgever: Van Rooy Roeland
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
eigen locatie
(Kaart)
  • Reeks 1: (3 vrije plaatsen)
    • woensdag 25 november 2020 van 14:00 tot 15:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.