Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-834 De website van Geogebra inzetten als leerplatform wiskunde (alle graden)

Als je de website van Geogebra wil gebruiken als leerplatform wiskunde. Ben je geïnteresseerd in nascholingen over ICT-integratie in Wiskunde dan is de nascholing “De website van Geogebra inzetten als leerplatform wiskunde (alle graden)" iets voor jou.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing heb je beter inzicht in de uitgebreide mogelijkheden van de website en het leerplatform van Geogebra.

Doelgroep:

Leraren wiskunde van alle graden en pedagogische ICT-coördinatoren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Geogebra is natuurlijk het bekendste en meest gebruikte ict-pakket ter ondersteuning van de lessen wiskunde. Het is inzetbaar voor zowat alle onderdelen van het vak wiskunde, in alle graden en richtingen.
Naast het eigenlijke pakket Geogebra is ook een website met materiaal aanwezig. Een plaats waar elke leraar wiskunde het materiaal gemaakt met Geogebra kan bewaren. Zodat meteen ook anderen kunnen meegenieten hiervan (er zijn ondertussen meer dan een miljoen publiek opengestelde bestanden).
Even belangrijk is het feit dat de website ook toelaat om lesmateriaal online klaar te zetten voor de leerlingen. Onder de vorm van Geogebrawerkbladen en Geogebraboeken. Hier kunnen lesonderwerpen helemaal uitgewerkt worden, voorzien van applets Geogebra, van teksten, van filmpjes en van vragen over de leerstof. Wiskundeteksten en oefeningen zijn gemakkelijk te maken via de ingebouwde vergelijkingseditor.
Ook het werken met groepen (klassen bijvoorbeeld) is voorzien: via deze groepen kan de leraar oefeningen en opdrachten laten uitvoeren door leerlingen (ook tekeningen met Geogebra). De leraar kan deze verbeteren, feedback en punten toekennen.
Een echt leerplatform voor het vak wiskunde.

Strategie en methode:

Deze sessie is hands-on: elke deelnemer krijgt de nodige tijd om onder begeleiding de nieuwe technieken meteen aan te leren en in te oefenen. Een uitgebreide syllabus waarin alle nodige werkwijzen beschreven staan, zorgt er voor dat elke cursist ook nadien alles kan nakijken en instuderen.

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

nieuw

Voorwaarde:

Wat basiskennis over het werken met Geogebra is nuttig.


Voor dit initiatief kan je tot 2 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 60 Euro
Lesgever: Decuypere Paul
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Regio Antwerpen
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (9 vrije plaatsen)
    • vrijdag 8 januari 2021 van 13:30 tot 16:30
Computerklas Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1:
    • woensdag 13 januari 2021 van 13:30 tot 16:30
Computerklas Regio Limburg
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (6 vrije plaatsen)
    • maandag 11 januari 2021 van 13:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.