Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-241 G Suite voor beheerders

Omdat je op 1 dag alle mogelijkheden van het beheer wil leren kennen. Ben je geïnteresseerd in nascholingen over Cloud services en netwerkbeheer en voor Startende ICT-coördinatoren dan is de nascholing “G Suite voor beheerders" iets voor jou. Ook van toepassing voor ict-coördinatoren in het basisonderwijs.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing, kan je als ICT-coördinator een G Suite-omgeving opzetten en beheren via één centrale “beheerdersconsole” in de cloud.

Doelgroep:

ICT-coördinatoren

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Op deze dag leer je Google for Education beheren. Dit bestaat uit een 3-tal onderdelen: G Suite for Education, Chrome apparaten en Google Classroom. Het beheer van deze platformen gebeurt via één centrale “beheerdersconsole” in de cloud.

Hiermee kan je als ICT-coördinator de volledige Google omgeving beheren, controleren en optimaliseren.

De onderwerpen die aan bod komen omvatten zo wat alles wat voor een school belangrijk is: het personaliseren van de omgeving, het beheer van domein(en), gebruikersbeheer, discussiegroepen, apps, apparaat beheer, beheerrollen, beveiliging, rapporten, gegevensmigratie en support.

Strategie en methode:

Deze nascholing wordt gegeven in een computerlokaal dat voorzien is van computers waarop verschillende virtuele machines tegelijk kunnen draaien. Hiermee wordt de schoolsituatie zo realistisch mogelijk nagebootst.

De lesgever is zelf ICT-coördinator in een school waardoor hij een zeer sterke voeling heeft met de specifieke noden in het onderwijs op het vlak van ICT. 

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

Herneming

Voorwaarde:

Kennis Windows-clients en een Windows-domein


Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 23 november 2020 inschrijven en tot en met maandag 16 november 2020 uitschrijven.
Bijdrage: 60 Euro
Lesgever: Seys Jeroen
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (6 vrije plaatsen)
    • donderdag 26 november 2020 van 09:30 tot 12:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.