Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-243 Google Apps Management (GAM)

Omdat je langs alle kanten hoorde dat dit de “way to go” is. Ben je geïnteresseerd in nascholingen over Cloud services, Clients: installatie en beheer en Netwerkbeheer dan is de nascholing “Google Apps Management (GAM)" iets voor jou. Ook van toepassing voor ict-coördinatoren in het basisonderwijs.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing, kan je als ICT-coördinator een G Suite-omgeving efficiënter beheren.

Doelgroep:

ICT-coördinatoren en G-Suite beheerders

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Deze sessie is gericht op G-Suite superadministrators. Om een domein sneller en efficiënter te gebruiken, maken we tijdens deze sessie kennis met "GAM - Google Apps Management". Dit is een open-source tool waarmee je via de commandline je domein kan beheren. In het begin lijkt deze tool wat omslachtig (er is voor veel zaken ook een user interface). Als je de tool echter beter leert kennen en gebruiken, zal je het al snel als een "Swiss Army Knife" beschouwen: onmisbaar voor een G Suite admin.

Strategie en methode:

Deze nascholing wordt gegeven in een computerlokaal dat voorzien is van computers waarop verschillende virtuele machines tegelijk kunnen draaien. Hiermee wordt de schoolsituatie zo realistisch mogelijk nagebootst.

De lesgever is zelf ICT-coördinator in een school waardoor hij een zeer sterke voeling heeft met de specifieke noden in het onderwijs op het vlak van ICT. 

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Kwalificatie:

NIEUW

Voorwaarde:

Je moet op je schooldomein super administrator zijn om iets met GAM te kunnen doen. Tijdens de cursus kan het misschien ook op een testomgeving.
Een zekere notie van het G Suite beheer is uiteraard meegenomen zodat je weet wat je wil automatiseren. 


Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 120 Euro
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.