Aanmelden




Laden…

Even geduld...

4/20/04-1.1 Persoonlijk leiderschap

Deze module is onderdeel van de vorming rond schoolleiderschap, ProfS, van Katholiek onderwijs Vlaanderen. Deze 3-jarige opleiding voor beginnende directeurs gewoon en buitengewoon basisonderwijs is geïnspireerd op het eigen opvoedingsproject van het katholiek onderwijs. 

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Jij bent uniek, je school is uniek. Beleid voeren gebeurt op dit unieke kruispunt. Factoren binnen jezelf en binnen de school beïnvloeden dit. Leiderschap opnemen gaat over het investeren in een persoonlijke visie op de toekomst: op jouw toekomst en die van de school. Leiderschap opnemen wordt vandaag de dag vaker in netwerken, groepen, gemeenschappen gedeeld. Dat vraagt van het (gedeeld) leiderschap een sociaal bewustzijn (empathie voor de mensen rondom jou, je openstellen naar wat een ander uniek en waardevol maakt) en ook zelfbewustzijn (kennen en accepteren van je eigen biografie, wat fascineert je, wat maakt je nieuwsgierig, hoe sluit je verbindingen, hoe breng je verandering in de groep?) We leggen de klemtoon op de ontwikkeling van je authenticiteit en de link met gedeeld leiderschap.

Je kan geen leider worden zonder jezelf te leiden. Reflectie over je eigen mogelijkheden en beperkingen vormen hierbij een belangrijke basis. In gesprek met lotgenoten die een gelijkaardige beginervaring delen, word je je bewuster van de belangrijke rol, de diversiteit aan taken, de veelvuldige verwachtingen en het arsenaal aan mogelijkheden die op jou, als leider, afkomen. Deze module combineert uitnodigende reflectiemogelijkheden met doorleefde ervaringen en actuele leiderschapsinzichten om jouw eigen leiderschap te ontwikkelen en leiderschap in anderen te zien

Sessies: 3 sessie(s)
Lesgever: Van Iseghem Peter
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Sint-Baafshuis (Inschrijven afgesloten)
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 15 september 2020 van 09:00 tot 16:00
    • dinsdag 29 september 2020 van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.