Aanmelden




Laden…

Even geduld...

4/20/04-2.12 IDP als krachtig instrument voor kwaliteitsontwikkeling op school

Deze module is onderdeel van de vorming rond schoolleiderschap, ProfS, van Katholiek onderwijs Vlaanderen. Deze 3-jarige opleiding voor beginnende directeurs gewoon en buitengewoon basisonderwijs is geïnspireerd op het eigen opvoedingsproject van het katholiek onderwijs. 

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Effectieve scholen zien toetsdata niet als een vaststaand gegeven waarop ze geen invloed hebben, maar als uitkomst van de kwaliteit van het geboden onderwijs. Goede resultaten worden gevierd en gezien als een bevestiging van de kwaliteit van het onderwijs dat de school biedt. Toetsdata worden gebruikt om het leren en het onderwijs voortdurend te verbeteren. (Hollingsworth, J. & Ybarra, S., Expliciete Directe Instructie, 2009.) 

Met de IDP’s wil het Katholiek Onderwijs Vlaanderen aan de scholen een gevalideerd evaluatie-instrument aanreiken om de interne kwaliteitsontwikkeling van de school te ondersteunen. De IDP-resultaten zijn outputgegevens waarmee de school haar eigen werking kan beoordelen en optimaliseren. In het kader van het gebruik van data in de kwaliteitsontwikkeling van de school, zal het belang van het gebruik van de IDP’s alleen maar toenemen. Deze sessie wil dit toelichten en hiertoe concrete handvatten aanreiken. 

Sessies: 1 sessie(s)
Lesgever: Bosman Werner
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Online sessie (Inschrijven afgesloten)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 9 december 2020 van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.