Aanmelden




Laden…

Even geduld...

8/20/01-04-842 Digitale tools voor afstandsleren en preteaching bij het vak wiskunde

Als je na de ervaringen van het voorbije schooljaar nood hebt aan meer mogelijkheden voor afstandsleren en preteaching voor het vak wiskunde.

Doelstellingen:

Na deze sessie heeft de deelnemer een goed zicht op de tools voor online lesgeven en afstandsleren (videoconferentie, online lesmateriaal, online oefenmateriaal).

Doelgroep:

Alle leraren wiskunde van alle graden en alle richtingen.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Het voorbije schooljaar werd de nood naar methodes om leerlingen online les te geven plots heel groot. Het ziet er naar uit dat ook het komende schooljaar dit afstandsleren en preteaching een onderdeel van de routine in het lesgebeuren zal blijven. Wiskunde is daarbij een van de cruciale vakken, overigens is het zeker zo dat het vak wiskunde zich daar prima toe leent.

In deze sessie bekijken we dan ook de mogelijkheden voor het afstandsleren en preteaching in het vak wiskunde. We bekijken de volgende toepassingen:

  • online lesgeven met een tool voor videoconferenties en webinars (inbegrepen het delen van documenten)
  • lesmateriaal online klaarzetten (filmpjes, teksten) om leerlingen zelfstandig leerstof te laten voorbereiden
  • live oefensessies met leerlingen (leerlingen oefeningen laten oplossen waarbij je online zorgt voor begeleiding)
  • oefenmateriaal online beschikbaar maken voor leerlingen (met mogelijkheid om oplossingen na te kijken en te becommentariëren); we hebben hier zeker ook aandacht voor het werken met een vergelijkingseditor

De sessies zijn bedoeld voor alle graden en alle richtingen. Het is niet direct de bedoeling om de nadruk te leggen op inhoud, wel op de manieren die er bestaan om online les te geven. De voorbeelden zullen dan ook eenvoudig gekozen worden zodat alle graden en richtingen er iets aan hebben.

Omdat de mogelijkheden vrij uitgebreid zijn, zullen deze onderwerpen over twee halve dagen (twee sessies van drie uur) gespreid worden.

Opmerking: deze module gaat verder dan de modules 830/831/832 (een les wiskunde op een aantrekkelijke manier digitaal aanbieden: hier wordt de nadruk vooral gelegd op hoe je inhoudelijk een sterke digitale cursus wiskunde kan maken – vandaar de opsplitsing per graad). Wat echter in de modules 830/831/832 aangeleerd wordt, kan dan natuurlijk ook in de preteaching wiskunde ingeschakeld worden.

Strategie en methode:

Deze sessie is hands-on: elke deelnemer krijgt de nodige tijd om onder begeleiding de nieuwe technieken meteen aan te leren en in te oefenen. Een uitgebreide syllabus waarin alle nodige werkwijzen beschreven staan, zorgt er voor dat elke cursist ook nadien alles kan nakijken en instuderen.

Bijkomende info:

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kan je nalezen op: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/professionalisering-modaliteiten?preview

Kwalificatie:

Nieuw!

Voorwaarde:

Geen bijzondere voorkennis vereist.


Voor dit initiatief kan je tot 2 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 120,00 Euro
Lesgever: Decuypere Paul
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.