Aanmelden




Laden…

Even geduld...

KOEPCBA0DLP210002-B3-N-TM Verdieping Zin in leren! Zin in leven! via leergebieden en thema’s: Optie B Didactiek Nederlands – Schriftelijke taalvaardigheid - schrijven (jongere leerlingen)

In deze nascholing verdiept het schoolteam de kennis van Zin in leren! Zin in leven! (Zill) via het leergebied Nederlands. In verschillende opties (A, B1, B2, B3, B4, C) verdiept het schoolteam zich in verschillende aspecten van het leerplan. De opties  zijn apart te organiseren. 

In optie B3‘Sterk onderwijs in het nieuwe leerplan: didactiek’ onderzoek je hoe je - op basis van een krachtige didactiek en aan de hand van de inhouden van het leergebied Nederlands en motorisch-zintuiglijke ontwikkeling – jonge kinderen tot ontwikkeling brengt op het vlak van schrijven.

Doelstellingen:

Optie B3

Het team dat onderwijs biedt aan leerlingen van 2,5 – 8 jaar

  • verkent tools voor sterk schrijfonderwijs met als focus motorisch en zintuiglijke ontwikkeling en taalontwikkeling Nederlands;
  • denkt na over en onderzoekt krachtige onderwijsarrangementen voor beter schrijfonderwijs Nederlands vanuit het nieuwe leerplan.
Doelgroep:

Deze optie B3 wordt aangeboden aan het leraren die onderwijs bieden aan leerlingen van 2,5 – 8 jaar.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Tijdens deze werksessie van optie B3 verkennen lerarenteams een specifiek deel of specifieke delen uit het leerplan, met de focus op schriftelijke taalvaardigheid - schrijven.

Schrijven is een complex proces. Het is een samenspel van vele onderliggende ontwikkelingen. De ontwikkelstappen en verwijsclusters bij MZkm4: vloeiend schrijven nemen we als uitgangspunt. De verwijscluster TOsn4 geeft aan dat we het schrijf-technische steeds verbinden met schriftelijk communiceren. We benadrukken dat we schrijfonderwijs steeds inbedden in betekenisvolle situaties voor leerlingen (een brief, een naamkaart, een boodschappenlijstje…)

Bij deze sessie hoort een voortaak en een naverwerkingsvoorstel.

Strategie en methode:

We bouwen deze werksessie interactief op waarbij we afwisselend in grote en kleine groepen werken. We hanteren werkvormen en oefeningen die het leren van de deelnemers stimuleren. Je werkt actief met het leerplan. Je werkt via de ZILL-site met het ordeningskader en de onderliggende doelen en leerlijnen. Je pluist het betreffende ontwikkelthema grondig uit. Je beschouwt en  onderzoekt onderwijsarrangementen en krijgt tips voor een krachtige didactiek.

Voorwaarde:

De prijs voor leden Katholiek Onderwijs Vlaanderen is € 230,00/team/sessie (max. 40 personen). 


Voor dit initiatief mogen maximum 40 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 230,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.