Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETPWVL0IDO210130 De kracht van verbinden - inspiratiemoment voor pastoraal op school

De eigenheid van de katholieke dialoogschool via de pastoraal op school realiseren door het aanreiken van een aanbod vanuit het jaarthema van Leeftocht 2021-2022.

Doelstellingen:
  • De persoonlijke en de professionele identiteit van pastoraal bewogen personeelsleden voeding geven.
  • Impulsen aanreiken om het jaarthema van Leeftocht "de kracht van verbinden" te implementeren op school.
Doelgroep:
  • Alle leraren, directies en personeelsleden van het basis en secundair onderwijs (met inbegrip van het buitengewoon onderwijs)
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Met voorzichtige stapjes komen we allemaal uit onze bubbels. Meer dan ooit verlangen we naar verbinding met mekaar. We willen elkaar terug inspireren. We willen er opnieuw volop voor gaan. Het nieuwe jaarthema pastoraal op school, ‘De kracht van verbinden’, heeft nog nooit zo sterk weergegeven wat we allemaal aanvoelen en waar we allemaal naartoe willen. 

Daarom willen we graag alle pastoraal bewogen leraren en directies uit ons basis en secundair onderwijs uitnodigen op een inspirerende avond over ons nieuwe jaarthema. Deze impulsavond zal plaatsvinden op woensdagavond 25 augustus van 17.00 uur tot 21.00 uur in het diocesaan dienstenhuis Groenhove te Torhout

Die avond kun je tijdens een boswandeling het nieuwe jaarthema ontdekken aan de hand van de verschillende maandthema’s van Leeftocht. Daarna kun je nog meer inspiratie rond het nieuwe jaarthema opdoen in twee workshops die je bij inschrijving uit het aanbod kan kiezen. We sluiten af met een verbindende maaltijd en een bezinnend moment. Na deze avond zal je meer dan ooit zin krijgen om met ons pastorale jaarthema aan de slag te gaan in het nieuwe schooljaar.

Strategie en methode:

Tijdens een boswandeling kunnen de deelnemers het nieuwe jaarthema ontdekken aan de hand van de verschillende maandthema's van Leeftocht. Daarna kunnen ze nog meer inspiratie rond het nieuwe jaarthema opdoen in twee workshops. We sluiten af met een verbindende maaltijd en een bezinnend moment.

Door het verkennen van verschillende invalshoeken van het jaarthema zien de deelnemers in dat ze op hun eigen school op hun eigen manier aan de slag kunnen.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met zondag 15 augustus 2021 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Depré Rik
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Diocesaan Dienstenhuis Groenhove (Inschrijven afgesloten)
Bosdreef 5
8820 Torhout (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 25 augustus 2021 van 17:00 tot 21:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.