Aanmelden
Laden…

Even geduld...

BETPBES0FBI210011-M22 Opleiding eenvoudige handelingen in het kader van asbest uit te voeren door het eigen personeel

De opleiding 'Eenvoudige handelingen voor verwijdering van asbesthoudend materiaal' wordt opnieuw aangeboden. De opleiding is bedoeld voor technisch personeel dat ook de komende jaren inzetbaar blijft en geëngageerd is om in de scholen van het bestuur door eenvoudige handelingen te helpen bij het verwijderen van asbesthoudende materialen.

Doelstellingen:

De opgeleide personeelsleden zijn gemachtigd binnen de gebouwen van de inrichtende macht volgende werken uit te voeren:

 • Demontage van asbestplafondplaten type glasal of menuiserite of gelijkaardig, zonder het materiaal te breken;
 • Demontage van asbestcementgolfplaten zonder het materiaal te breken en beperkt tot gebouwen / bijgebouwen / garages / afdaken waarbij de werkzaamheden die geen maatregelen vanuit een risicoanalyse ‘werken op hoogte’ vereisen;
 • Demontage van asbestleien zonder het materiaal te breken en beperkt tot gebouwen / bijgebouwen / garages / afdaken waarbij de werkzaamheden die geen maatregelen vanuit een risicoanalyse ‘werken op hoogte’ vereisen;
 • Demontage van asbestcementplaten zonder het materiaal te breken en beperkt tot werkzaamheden die geen maatregelen vanuit een risicoanalyse ‘werken op hoogte’ vereisen;
 • Verwijderen van (vrijstaand/eenvoudig demonteerbaar) hechtgebonden asbesthoudend materiaal en asbestkoord dat verwijderd kan worden zonder het materiaal te breken;
 • Verwijderen van hechtgebonden toepassingen aan ramen en deuren en beperkt tot werkzaamheden die geen maatregelen vanuit een risicoanalyse ‘werken op hoogte’ vereisen.
Doelgroep:

Technisch personeel dat -volgens huidige gegevens- ook de komende jaren inzetbaar blijft en die geëngageerd zijn om in scholen van de inrichtende macht bereid is te helpen asbest te verwijderen.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen - OVAM
Inhoud:

In mei 2022 zijn er vormingen gepland met een lesgever uit OVAM rond het verwijderen van asbest: opleidingen 'eenvoudige handeling voor het eigen personeel'.

De opgeleide personeelsleden zijn gemachtigd binnen de gebouwen van de inrichtende macht een aantal werken uit te voeren door eenvoudige handelingen te gebruiken.

Strategie en methode:

Presentatie met de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De opleiding wordt verzorgd door OVAM

Bijkomende info:

De deelnemers krijgen een broodjeslunch inbegrepen in de prijs. De aangerekende kostprijs wordt voor de lokalen en catering gebruikt.

Voor lesplaats Mechelen is de kostprijs slechts € 5 in plaats van € 20. Deze vorming gaat immers door in de gebouwen van OVAM. De korting kan pas toegekend worden na inschrijving.

Voor Brugge is er nog een tweede lesdag mogelijk indien er voldoende inschrijvingen zijn voor de eerste dag op 30 mei. Deze extra lesdag is op 31 mei 2022. Wens je daarvoor in aanmerking te komen, schrijf je dan in op de wachtlijst. Als er voldoende aanmeldingen zijn op deze wachtlijst en/of de eerste dag is volzet, zal de tweede dag op 31 mei doorgaan.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:

Deze vorming gaat alleen door indien voldoende deelnemers ingeschreven zijn, minimum 11 per lesplaats


Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 20,00 Euro
Lesgever: meerdere lesgevers .
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Centrum d'Abdij (Volzet)
Baron Ruzettelaan 435
8310 Assebroek (Kaart)
 • Reeks 3: (Volzet)
  • maandag 30 mei 2022 van 08:30 tot 17:00
DOd Hasselt (Afgelast)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
 • Reeks 1: (Afgelast)
  • donderdag 12 mei 2022 van 08:30 tot 17:00 (Afgelast)
OVAM Mechelen (Afgelast)
Stationsstraat 110
2800 Mechelen (Kaart)
 • Reeks 2: (Afgelast)
  • dinsdag 17 mei 2022 van 08:30 tot 17:00 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.