PBRMCBA0IDP220383-01 Infosessie evaluatiebox en IDP 2023
Wat vind ik in de evaluatiebox basisonderwijs terug? Wat is de plaats en de rol van IDP? Wat moeten we als school doen om tegemoet te komen aan de decretale verplichting? Welke toetsen en proeven kunnen we in 2023 afnemen? Hoe gaan we met de resultaten aan de slag in het kader van onze interne kwaliteitsontwikkeling? En hoe schrijf ik onze klassen van het vierde en het zesde leerjaar in? Op deze vragen krijg je een antwoord in deze informatiesessie.
Doelstellingen:
- Wegwijs raken in de evaluatiebox.
- De rol van IDP kennen voor interne kwaliteitsontwikkeling.
- De data uit het school- en klasrapport kunnen analyseren en interpreteren.
- Praktische informatie krijgen over inschrijving, afnames, opvragen resultaten, enz.
Doelgroep:
Deze informatiesessies worden georganiseerd voor directies, zorgcoördinatoren, ICT-coördinatoren en leraren basisonderwijs.
Aanbieder:
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:
Met deze informatiesessie willen we je wegwijs maken in de evaluatiebox. Zo kan je kennismaken met een scala aan evaluatie-instrumenten om breed te evalueren. We staan ook stil bij de rol van de IDP’s in het grotere geheel van interne kwaliteitsontwikkeling. We overlopen tijdens de sessie het stappenplan om met de resultaten aan de slag te gaan. Bovendien krijg je praktische informatie over de inschrijving voor IDP, online afname en afname op papier, het opvragen van resultaten...
Strategie en methode:
In eerste instantie geven we uitleg over de evaluatiebox basisonderwijs met daarin verschillende soorten evaluatie-instrumenten en maken we je wegwijs in deze themapagina van de prosite. Daarna lichten we het hoe en waarom van de IDP’s toe. We bekijken ook het stappenplan om met de resultaten aan de slag te gaan. Ten slotte leggen we uit hoe je je klassen van het vierde en zesde leerjaar kan inschrijven voor de IDP’s.
Bijkomende info:
Minimum 10 deelnemers per sessie (anders gaat de sessie niet door).
Maximum 3 deelnemers per school.
Voorwaarde:
Deze nascholing is enkel toegankelijk voor leden van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
Voor dit initiatief mogen maximum 3 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage:
0,00 Euro
Lesgever:
Pennings Gert
De Meyst Marijke
Contact:
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.