Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PBRMCSO0DLP220385-02 Netwerkdag: tweedaagse - pareltjesdagen AV in de a-finaliteit

Ben je op zoek naar korte thema's/projecten voor de a-finaliteit die starten vanuit een motiverende haak? Wil je zelf zo een thema/project uitwerken via een sterk gestructureerde kijkwijzer waarbij je geen stappen overslaat? Zoek je gemotiveerde collega's om samen aan de slag te gaan en input en ervaringen te delen? Schrijf je zeker in! Collega's-leerkrachten zullen zeker blij zijn je te mogen ontmoeten...

Doelstellingen:
  • Je ontwikkelt lesmateriaal voor een beperkt aantal lessen AV in de A-finaliteit (tweede en derde graad). Hiervoor kan je beroep doen op de expertise van aanwezige vakbegeleiders.
  • Je maakt kennis met een aantal didactisch, praktisch toepasbare principes die leermotivatie van leerlingen kunnen versterken.? 
  • Je versterkt het leerproces van alle leerlingen in de A-finaliteit of B-stroom door het maken van bewuste didactische keuzes.? 
  • Je werkt heel praktisch in groep met collega’s uit andere scholen, vertrekkende vanuit een functionele context, aansluitend bij de leefwereld van de leerling.
Doelgroep:

Leerkrachten AV (Nederlands, wiskunde, natuurwetenschappen, Mavo - al dan niet geclusterd) van de tweede en derde graad.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Vanuit onze eigen ontwikkelde kijkwijzer voor de opbouw van thema's/projecten gaan we in kleinere groepen aan de slag om materiaal te ontwikkelen dat onmiddellijk inzetbaar is op de werkvloer. Deze netwerk- en ontwikkelmomenten worden afgewisseld met korte vormingsmomenten waar telkens in een half uurtje tijd heel concreet en onmiddellijk bruikbaar materiaal wordt aangeboden. Dit ter inspiratie en ter versterking van het thema/project in opbouw. Deze vormingsmomenten gaan over praktisch inzetbare (digitale) tools naar inhoudelijke aanpak voor wiskunde, natuurwetenschappen tot leren leren.

Strategie en methode:

De gehanteerde werkwijze bestaat eruit dat we werksessies (met collega's uit andere scholen/centra) afwisselen met korte inspirerende sessies.

De inhoud van deze sessies kan onmiddellijk toegepast worden in de werksessies om op die manier het werkmateriaal te verrijken.

Bijkomende info:

Er is mogelijkheid tot overnachting.

Wie wenst te overnachten in een gastenkamer in het DPC Mechelen kan reserveren via https://dpcm.be/gastenkamersVermeld als opmerking op het aanmeldingsformulier ‘Inschrijving 2-daagse AV in de a-finaliteit’. Let op, het aantal kamers is beperkt (4x 2-persoonskamer met aparte bedden en 4x 2-persoonskamer met 2-persoonsbed)

Het is wel noodzakelijk om de twee volle dagen aanwezig te zijn. Je schrijft dus in voor twee dagen.

Sessies: 4 sessie(s)
Voorwaarde:

Gelieve een laptop mee te brengen aub.

1 week vooraf ontvang je een kijkwijzer in pdf. Gelieve deze op te slaan op je laptop.


Voor dit initiatief kan je tot en met donderdag 19 januari 2023 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 40,00 Euro
Lesgever: van Ael Gerd
Vancluysen Wendy
Zwartjes Luc
Hoorelbeke Dominique
Reyntjens Guy
Vanhole Elisabeth
Van Luppen Veerle
Axters Barbara
Favoreel Lut
Van Overmeiren Martine
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
DPCM (Inschrijven afgesloten)
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 26 januari 2023 van 09:00 tot 16:00
    • vrijdag 27 januari 2023 van 09:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.