Aanmelden
Laden…

Even geduld...

KOEPCBA0DLP230014-WIS-02 Computationeel denken: van leerplan naar praktijk

Computationeel denken is opgenomen in het leerplan Zin in Leven!, Zin in Lerenvoor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar. Wil jij weten wat computationeel denken precies is en hoe je ermee aan de slag kan in jouw klas? Dan is deze nascholing boordevol concrete tips iets voor jou! 

Doelstellingen:
  • De deelnemers weten wat computationeel denken is en hebben zicht op de vier hoekstenen van computationeel denken: abstractie, algoritmes, decompositie en patroonherkenning.
  • De deelnemers krijgen concrete tips om met computationeel denken aan de slag te gaan in de klas.
Doelgroep:
  • Leraren basisonderwijs
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In ‘Computationeel denken: van leerplan naar prakijkkrijg je een antwoord op de vraag wat computationeel denken is en hoe je hiermee (geïntegreerd) aan de slag kan op jouw school en in de klas. Je verkent al doende concrete materialen. Je maakt kennis met verschillende robots, apps en materialen die toepasbaar zijn binnen je eigen klas/school. Ook ga je aan de slag met unplugged materiaal.  

Strategie en methode:

We bouwen de sessie interactief op. Je werkt actief met de PRO-pagina computationeel denken. Je gaat zelf aan de slag met plugged en unplugged materiaal. Je wordt ondergedompeld in de wereld van computationeel denken en maakt kennis met verschillende robots (o.a. Ozobots, Bee-bot, …)  apps (o.a. Scratch JR en Scratch SR, …) en materialen die toepasbaar zijn binnen je eigen klas/school. Ook ga je aan de slag met unplugged materiaal. 

Bijkomende info:

De werkelijke kostprijs van dit professionaliseringsinitiatief bedraagt 60 euro/sessie. Wij bieden dit initiatief aan een verminderde prijs aan, dit is mogelijk door tussenkomst van de overheid.

Bekijk het andere aanbod van computationeel denken  

Voorwaarde:

Er zijn minstens 5 deelnemers nodig om dit initiatief te kunnen laten plaatsvinden.


Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand inschrijven en tot 7 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 30,00 Euro
Lesgever: Kusters Wendy
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.