Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETXACA0PRJ230429-05 Het Forum - Inzetten op verbinding in de klas via verhalende methodieken (9/01/2024)

UCLL - research & expertise - expertisecentrum Inclusive society: Scholen geven aan dat ze nood hebben aan verbinding. Bij leerlingen onderling, maar ook tussen leerlingen en leerkrachten. In deze workshop staan het delen van persoonlijke verhalen en écht (empathisch) naar elkaar (leren) luisteren centraal. De aangeboden methodieken leiden tot meer verbinding tussen leerlingen onderling, maar ook tussen leerlingen en hun leerkrachten. 

Doelstellingen:

Na de workshop beschikken de deelnemers over een aantal verhalende methodieken die verbinding tot stand brengen en kunnen ze nadenken over het inzetten van de methodieken in hun eigen context.

Doelgroep:

Iedereen met interesse in empathische dialoog (via het delen van persoonlijke verhalen)

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen ism UCLL - research & expertise - expertisecentrum Inclusive society
Inhoud:

Wanneer mensen persoonlijke verhalen delen, ontstaat er verbinding en empathie. In deze workshop introduceren we de verschillende verhalende methodieken. Eerst ervaar je als deelnemer de kracht van het delen van een persoonlijk verhaal en empathisch te luisteren naar dat van anderen. In het tweede deel van de workshop ontdek je hoe je zelf empathie en verbinding kunt bevorderen in je eigen context. 

Strategie en methode:

Tijdens de workshop ervaar je zelf een aantal verhalende methodieken om vervolgens te reflecteren hoe ze in te zetten zijn in de eigen context

Bijkomende info:

Katrien Mertens en Liesbeth Spanjers zijn de bezielers van De Living, een project van Inclusive Society (UCLL), waarin het delen van persoonlijke verhalen centraal staat. Ze brengen empathie en verbinding tot stand tussen mensen die elkaar al dan niet kennen en ze bieden daar trainingen over aan. Als lector en onderzoeker focussen ze zich op intercultureel leren, empathie, empowerment, Personal Growth en inclusie.

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

We programmeren een reeks digitale bijdragen vanuit onze hogescholen en universiteit. Kenmerkend voor deze reeks is de innovatieve insteek vanuit recent wetenschappelijk onderzoek rond uiteenlopende thema’s.

Bekijk het volledig aanbod van het Forum.

Voorwaarde:

Kan je niet digitaal aansluiten? Geen probleem. We nemen de sessie op en als ingeschreven deelnemer kan je de opname bekijken tot het einde van de week.


Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 8 januari 2024 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Spanjers Liesbeth
Mertens Katrien
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Online sessie (Inschrijven afgesloten)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 9 januari 2024 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.