Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETXACA0PRJ230429-12 Het Forum - Het belang van kennis (8/05/2024)

ExpertiseCentrum voor Effectief Leren (Thomas More): De rol van kennis is subtiel bij verschillende vaardigheden, zoals begrijpend lezen, leren studeren en kritisch nadenken. In deze sessie behandelen we deze inzichten en bieden we richtlijnen aan hoe je als leraar kan werken aan een systematische kennisopbouw.

Doelstellingen:
  • Na de sessie kennen de deelnemers de subtiele rol van kennis in leerprocessen
  • Na deze sessie kennen de deelnemers enkele concrete toepassingen voor de klaspraktijk omtrent een systematische kennisopbouw
Doelgroep:
  • leraren kleuter-, lager en secundair onderwijs
  • directie
  • beleidsmakers
  • begeleidingsdiensten
  • curriculumontwerpers
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen ism het ExpertiseCentrum voor Effectief Leren (Thomas More)
Inhoud:

Voorkennis is niet alleen een belangrijke voorspeller voor toekomstig leren, het speelt ook een belangrijke rol in vaardigheden zoals kritisch denken, begrijpend lezen, leren studeren enzovoort. Wat een leerling al weet heeft dus een belangrijke impact op de klaspraktijk. Voorkennis is echter niet voor iedereen gelijk en wordt voor een belangrijk deel bepaald door de omgeving waarin je groot wordt. Welke rol heeft onderwijs hierin ? Wanneer starten we best met het een kennisopbouw en hoe pakken we dit dan aan ? In deze sessie behandelen we inzichten rond de, vaak subtiele rol van kennis, en proberen we handvaten aan te bieden voor de concrete klaspraktijk.

Strategie en methode:

De sessie zal bestaan uit een lezing met een pauze.

Bijkomende info:

Michiel Wils was 9 jaar leraar Frans in het secundair onderwijs in de richtingen bso, tso en aso. Momenteel werkt hij als opleider en onderzoeker voor het Expertisecentrum Onderwijs en Leren, verbonden aan de Thomas More hogeschool

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

We programmeren een reeks digitale bijdragen vanuit onze hogescholen en universiteit. Kenmerkend voor deze reeks is de innovatieve insteek vanuit recent wetenschappelijk onderzoek rond uiteenlopende thema’s.

Bekijk het volledig aanbod van het Forum.

Voorwaarde:

Kan je niet digitaal aansluiten? Geen probleem. We nemen de sessie op en als ingeschreven deelnemer kan je de opname bekijken tot het einde van de week.


Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 7 mei 2024 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Wils Michiel
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Online sessie (Afgelast)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • woensdag 8 mei 2024 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.