Aanmelden
Laden…

Even geduld...

KOEPCBA0DLP240061-WIS-3TM Computationeel denken, een eindterm?!

Computationeel denken is opgenomen in het leerplan Zin in Leven!, Zin in Lerenen wordt een eindterm.Wil jij weten wat computationeel denken precies is en hoe je ermeeaan de slag kan in jouw klas? Dan is deze nascholing boordevol concrete tips iets voor jou! 

Doelstellingen:
  • De deelnemers weten wat computationeel denken is en hebben zicht op de vier hoekstenen van computationeel denken: abstractie, algoritmes, decompositie en patroonherkenning.
  • De deelnemers krijgen concrete tips om met computationeel denken aan de slag te gaan in de klas.
Doelgroep:
  • Leraren basisonderwijs
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In deze nascholing krijg je een antwoord op de vraag wat computationeel denken is en hoe je hiermee (geïntegreerd) aan de slag kan op jouw school en in de klas. Je verkent al doende concrete materialen. Je maakt kennis met verschillende robots, apps en materialen die toepasbaar zijn binnen je eigen klas/school. Ook ga je aan de slag met unplugged materiaal.  

Strategie en methode:

We bouwen de sessie interactief op. Je werkt actief met de PRO-pagina computationeel denken. Je gaat zelf aan de slag met plugged en unplugged materiaal. Je wordt ondergedompeld in de wereld van computationeel denken en maakt kennis met verschillende robots (o.a. Ozobots, Bee-bot, …)  apps (o.a. Scratch JR en Scratch SR, …) en materialen die toepasbaar zijn binnen je eigen klas/school. Ook ga je aan de slag met unplugged materiaal. 

Bijkomende info:

Bekijk hier het andere aanbod van computationeel denken

De werkelijke kostprijs van dit professionaliseringsinitiatief bedraagt 650 euro/sessie. Wij bieden dit initiatief aan een verminderde prijs aan, dit is mogelijk door tussenkomst van de overheid.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Voor beginners en gevorderden.


Voor dit initiatief mogen maximum 30 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 330,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school (Volzet)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Volzet)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.