Aanmelden
Laden…

Even geduld...

KOEPCBA0DLP240061-WIS-02 Computationeel denken, een eindterm?!

Computationeel denken is opgenomen in het leerplan Zin in Leven!, Zin in Lerenen wordt een eindterm.Wil jij weten wat computationeel denken precies is en hoe je ermeeaan de slag kan in jouw klas? Dan is deze nascholing boordevol concrete tips iets voor jou! 

Doelstellingen:
  • De deelnemers weten wat computationeel denken is en hebben zicht op de vier hoekstenen van computationeel denken: abstractie, algoritmes, decompositie en patroonherkenning.
  • De deelnemers krijgen concrete tips om met computationeel denken aan de slag te gaan in de klas.
Doelgroep:
  • Leraren basisonderwijs
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In deze nascholing krijg je een antwoord op de vraag wat computationeel denken is en hoe je hiermee (geïntegreerd) aan de slag kan op jouw school en in de klas. Je verkent al doende concrete materialen. Je maakt kennis met verschillende robots, apps en materialen die toepasbaar zijn binnen je eigen klas/school. Ook ga je aan de slag met unplugged materiaal.  

Strategie en methode:

We bouwen de sessie interactief op. Je werkt actief met de PRO-pagina computationeel denken. Je gaat zelf aan de slag met plugged en unplugged materiaal. Je wordt ondergedompeld in de wereld van computationeel denken en maakt kennis met verschillende robots (o.a. Ozobots, Bee-bot, …)  apps (o.a. Scratch JR en Scratch SR, …) en materialen die toepasbaar zijn binnen je eigen klas/school. Ook ga je aan de slag met unplugged materiaal. 

Bijkomende info:

Bekijk hier het andere aanbod van computationeel denken

  • Digitaal (individueel) leerpad computationeel denken

De werkelijke kostprijs van dit professionaliseringsinitiatief bedraagt 60 euro/sessie. Wij bieden dit initiatief aan een verminderde prijs aan, dit is mogelijk door tussenkomst van de overheid.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Voor beginners en gevorderden.


Voor dit initiatief mogen maximum 30 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 21 april 2025 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 30,00 Euro
Lesgever: Kusters Wendy
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
DPCM
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1:
    • maandag 28 april 2025 van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.