Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PBRMSKO0DGL240085-19 Databistro ‘succesvol oriënteren binnen de modernisering SO’: mindset van het hele team gericht op succes voor leerkrachten

‘Kunnen we niet gewoon lesgeven? Waarom moeten we alles in het LVS zetten om ‘in orde’ te zijn? De feedback die we op toetsen schrijven, lezen de leerlingen niet eens. Weeral nieuwe leerplannen.’ Kan de energie naar de juiste dingen gaan?! Hoe krijgen we meer grip op de zaak?

Om hier zicht op te krijgen, is het belangrijk om te begrijpen hoe jullie meer succes kunnen bereiken met jullie leerlingen. Met die kennis kunnen jullie dan aan de slag om in de klas het zweet op de juiste rug te krijgen (voor alle duidelijkheid, dat is dus de rug van de leerlingen).

Het praktijkonderzoek van Databistro vormt een belangrijke kans om jullie te betrekken bij iets wat iedereen erg ter harte gaat: leerlingen goed oriënteren. De impact van jullie als leraar/het lerarenteam op het al dan niet slagen van een leerling is bijzonder groot (academisch optimisme).

Hoe kunnen we binnen het lerarenteam de doelmatigheid (‘jullie kunnen het!’), het vertrouwen (‘jullie geloven het!’) en de ambitie (‘jullie willen het!’) vergroten zodat de leerimpact voor de leerlingen vergroot en élke leerling zo succesvol mogelijk kan zijn in de juiste studierichting.

Doelstellingen:
  • Je exploreert je bakens om na te denken over ‘sterke leerkrachten’ die samen impact kunnen hebben op het leren van élke leerling
  • Je krijgt inzicht in hoe de mindset, het gedrag en de communicatie binnen het team kan versterkt worden om samen het verschil voor élke leerling te maken
  • Je krijgt inzicht in het belang van reflectie om je onderwijsleerpraktijk te versterken. Hoe kan succesvolle oriëntering gemonitord worden? Wat is boeiend vervolgonderzoek om jouw onderwijsleerpraktijk te versterken?
Doelgroep:
  • Leraren(teams)
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In de sessie ‘Mindset van het hele team gericht op succes voor leerkrachten’

  • exploreer je hoe de je de kracht als leraar kan benutten om succesvol te zijn met élke leerling
  • krijg je inzicht in het belang om binnen je onderwijsleerpraktijk reflectiever aan de slag te gaan
  • krijg je inspiratie om samen met collega’s reflectiever aan de slag te gaan zodat leerlingen zichtbaar meer leersucces behalen
Strategie en methode:

Je gaat concreet aan de slag om alleen of met collega’s je passie als leraar te versterken zodat leerlingen meer succesvol zijn. Hoe kan je zorgen dat iedereen wint, dat iedereen (leerlingen, ouders, collega’s, jij zelf) elk vanuit zijn/haar rol succesvol kan samenwerken met maximale leerwinst als uitkomst? Samen reflecteren met collega’s geeft meer goesting en grip!

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

De school participeerde aan de basissessie/doorstartsessie(+) of nam in 2023-24 al deel aan de Databistro.


Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: Debbaut Bart
Impens Kristine
Witters Conny
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Online sessie
(Kaart)
  • Reeks 1:
    • donderdag 21 november 2024 van 09:00 tot 10:30
  • Reeks 2:
    • maandag 25 november 2024 van 10:00 tot 11:30
Wachtlijst - Volzet of passen de data niet? Schrijf je hier in.
(Kaart)
  • Reeks 3:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.