We bezoeken een landbouwbedrijf die op een duurzame manier gewassen teelt en ontdekken een variatie van smaken, geuren en kleuren: Le Monde des Mille Couleurs - een kwekerij die bewust historische kruiden, botanische groenten, eetbare bloemen en vergeten groenten cultiveert voor fijnproevers.
Dries Delanote geeft ons een inkijk op zijn visie en werkwijze, zijn ontwikkeling tot een door permacultuur geïnspireerd bedrijf en beantwoordt al je vragen.
We proeven van een aantal producten.
's Middags wordt er door Compliments of nature een lunch voorzien met zuurdesembrood en huisgemaakte producten en is er gelegenheid tot netwerken.
In de namiddag is er een uitgebreid workshop over het fermenteren:
- Theorie over fermentatie, de voordelen ervan, onafhankelijkheid van fermentatie door het bewaren van groenten, duurzaam leven en zerowaste praktijken.
- De deelnemers bereiden twee potten met fermentaties en genieten van een degustatie.
- Elke deelnemer ontvangt een boek!