Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PBRMCSO0DLP240391 Samen naar een sterke B-stroom met ‘B-inspired’

Het is een open deur intrappen om te stellen dat de B-stroom voor scholen een boeiende maar steeds complexere uitdaging wordt. De tomeloze inzet van leraren en beleidsteams creëert heel wat leer- en groeikansen voor vaak kwetsbare jongeren. Maar factoren als groeiende diversiteit, capaciteitsproblemen en lerarentekort zetten de kwaliteitsvolle realisatie van het curriculum en de draagkracht van schoolteams onder druk.
Wij hebben hiervoor geen wonderoplossing, maar willen met B-inspired op een vernieuwde en wetenschappelijk geïnformeerde manier de handen in mekaar slaan en samen zoeken naar ademruimte en groeikansen. Geen one-size-fits-all, maar maatwerk voor jouw specifieke context met oog voor leerlingen, leraren/personeel, beleidsteam en bestuur.  
Doelstellingen:
  • Kennismaken met de geplande begeleidingsaanpak
  • Kans om vragen te stellen
Doelgroep:

directeur en graadcoördinator in de B-stroom

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:
  1. Een schoolnabij begeleidingstraject op maat van jouw school
We nemen de tijd voor een grondige intake met beleidsteam, leraren en observaties. We bepalen samen de doelen en aanpak vanuit drie clusters (curriculum en didactiek, creatief samenwerken, omgaan met diversiteit en complexiteit) en stellen een begeleidingsovereenkomst op. Die overeenkomst overstijgt een schooljaar en bevat acties waarin Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor input zorgt en waarbij de school hiermee aan de slag gaat en onderweg verder ondersteund wordt. We evalueren onderweg en sturen het plan bij waar nodig.
  1. Een lerend netwerk
Misschien heeft jouw school al sterke praktijken lopen en heb jij vooral nood om te leren van andere scholen die ook al stevige stappen hebben gezet. Dan is dit lerend netwerk iets voor jou. We brengen hier scholen samen die bereid zijn om hun praktijk te delen en mekaar te inspireren. We maken tijd voor reflectie, uitwisseling en bezoeken. Niet alleen jij kan hier leren. Ook voor ons is het een kans om inspiratie op te doen die we dan weer kunnen inzetten in het begeleidingstraject van hierboven.
Strategie en methode:

Webinar

Bijkomende info:
Na inschrijving ontvang je de teamslink.
 
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: Boelen Raf
Breine Geert
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Online sessie
(Kaart)
  • Reeks 1:
    • maandag 21 oktober 2024 van 13:30 tot 14:30
  • Reeks 2:
    • maandag 21 oktober 2024 van 16:45 tot 17:45
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.