Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETPBES1WOO250201-04 Basisopleiding uitvoering van overheidsopdrachten

Deze basisopleiding gaat dieper in op de regelgeving over de uitvoering van overheidsopdrachten, en maakt de deelnemers wegwijs binnen deze materie. De plaatsing van een overheidsopdracht wordt niet behandeld tijdens deze opleiding maar maakt het voorwerp uit van een andere opleiding.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij beschikken over een eerste ervaring met de materie van de overheidsopdrachten.

Doelstellingen:
  • De belangrijkste begrippen en concepten uit het KB Uitvoering overheidsopdrachten kunnen situeren en begrijpen.
  • De belangrijkste topics inzake uitvoering van overheidsopdrachten begrijpen. Daarbij wordt o.a. aandacht besteed aan de leidend ambtenaar, borgtocht, wijzigingen aan de opdracht, actiemiddelen waaronder straffen en boetes, betaling en oplevering.
Doelgroep:
  • Bestuurders, directies en leidinggevenden, verantwoordelijken inkoopbeleid van een onderwijsinstelling verbonden aan Katholiek Onderwijs Vlaanderen. 
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Sinds 1 juli 2013 vallen de inrichtende machten voor al hun aankopen onder het toepassingsgebied van de wetgeving overheidsopdrachten waaronder ook het KB Uitvoering overheidsopdrachten (AUR). Dit KB regelt de uitvoering van alle overheidsopdrachten vanaf €30.000 en is dus van toepassing op een groot deel van de plaatsingsprocedures van het schoolbestuur. De opdrachten van beperkte waarde vallen daarentegen niet onder dit KB en worden niet behandeld tijdens de opleiding.

Tijdens deze opleiding willen we dieper ingaan op belangrijke topics waar de inrichtende machten mee te maken hebben in het kader van de uitvoering van een overheidsopdracht.

In deze opleiding wordt veelvuldig gewerkt met voorbeelden en schema’s. Daarnaast worden ook modelteksten meegegeven.

Els de Smaele, juriste overheidsopdrachten bij DOKO geeft deze opleiding over de uitvoering van overheidsopdrachten. Ze vertrekt vanuit de theorie om er dan voorbeelden uit de praktijk aan te plakken.

Strategie en methode:

De deelnemers inzicht te laten krijgen in de materie door deze op een gestructureerde wijze en met behulp van voorbeelden en schema’s voor te stellen. De deelnemers krijgen ook handvaten mee, zoals tips waar ze modeldocumenten en wetgeving kunnen vinden.

De spreker heeft tijdens de vorming en de vragenronde aandacht voor de gestelde vragen. Om de sessies bevattelijk te houden voor iedereen, wordt er gevraagd om de vragen te beperken tot de behandelde onderwerpen.

Bijkomende info:

Onderstaande prijs is enkel geldig voor leden van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Je moet de basisopleiding plaatsing van overheidsopdrachten gevolgd hebben.


Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 10 december 2025 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 65,00 Euro
Lesgever: De Smaele Els
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Online sessie
(Kaart)
  • Reeks 1:
    • donderdag 11 december 2025 van 09:30 tot 12:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.