Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PBRMLER0EFD250063-1TM Lerend netwerk: Didactische coaches, samen naar een effectief didactisch beleid op je school (niveau scholengemeenschap)

Uit onderzoekt blijkt dat het inzetten op het onderwijskundig beleid in je school de onderwijskwaliteit vergroot. Hoe zorg je voor een gedragen en levendig onderwijskundig beleid dat effect heeft op het leren van leerlingen? In dit netwerk delen we inzichten over wat werkt in de klas en op het niveau van het beleid. We leiden je op tot didactische coach en leren van en met elkaar door ervaringen uit te wisselen. Een netwerk waarin je concreet aan de slag gaat om je effectief didactisch handelen te optimaliseren in je school en in je klas.

Doelstellingen:
  • Je krijgt inzicht in de principes van lesson study als methode om didactisch coachen op te starten binnen de school.
  • Je oefent de principes van lesson study.
  • Je versterkt je competenties op het gebied van didactiek met praktische tips en inspirerende voorbeelden.
  • Je inspireert elkaar over hoe je onderwijskundig beleid levendig en effectief kan maken.
Doelgroep:
  • Basisonderwijs: met kernteams van directeuren, mentoren, beleidsondersteuners, aanvangsbegeleiders en/of leraren met een coachende taak.
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In dit netwerk gaan we samen aan de slag met effectieve didactiek. We verdiepen ons in de kernprincipes van krachtige didactiek en doeltreffend onderwijskundig beleid. Een belangrijk onderdeel is de methodiek van Lesson Study: een werkwijze waarbij leraren samenwerken, gezamenlijk expertise opbouwen, samen lessen ontwerpen en bij elkaar in de klas observeren. Je past deze aanpak zelf toe in de praktijk. Door elkaars ervaringen en verhalen te delen, ontdekken we wat werkt en wat niet. Zo verbeteren we ons onderwijs stap voor stap, via gerichte reflectie en praktijkgericht onderzoek. Het uiteindelijke doel: onze didactische aanpak verfijnen en beter afstemmen op onze leerlingen, zodat we meer leereffect bereiken bij álle leerlingen.

Strategie en methode:

Het netwerk bestaat uit vijf bijeenkomsten: drie live en twee online sessies. Tijdens de live sessies staan inhoudelijke kennisdeling en uitwisseling centraal. De online sessies richten zich vooral op het delen van praktijkervaringen, onderlinge uitwisseling en gezamenlijke reflectie. Alle sessies zijn interactief opgebouwd.

Bijkomende info:
Wist je dat je ook, in combinatie met dit lerend netwerk voor kernteams, een teamgerichte nascholing rond ‘effectieve didactiek in de basisschool’ kan aanvragen?  Neem hier een kijkje: KOEPCBA0DLP250027-EK-1TM Effectieve didactiek in de basisschool
 
We bieden dit initiatief zowel Vlaanderenbreed aan, alsook op scholengemeenschapsniveau.
Als je voor dit initiatief inschrijft, schrijf je in met je scholengemeenschap en niet enkel met je schoolteam.

Dit initiatief is enkel toegankelijk voor leden van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. 

Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 5 sessie(s)
Voorwaarde:

Het leereffect wordt in sterke mate bepaald door de actieve betrokkenheid van de deelnemers: hoe meer je aan de slag gaat met de praktijk, hoe groter het leerrendement. Alle deelnemers worden daarom uitgedaagd om inzichten in de praktijk te brengen en hun ervaringen te delen binnen het netwerk. Leren van en met elkaar staat centraal.

Zowel voor de Vlaanderenbrede netwerken als voor het initiatief op het niveau van een scholengemeenschap moeten kernteams inschrijven.


Voor dit initiatief mogen maximum 30 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.