In een school kan je PHP prima inzetten als schakel tussen verschillende software: zo kan je bijvoorbeeld een synchronisatie opzetten tussen administratieve software zoals Informat en Smartschool. Ook het maken van kleine applicaties om leerlingen bij het buitengaan, binnenkomen, … te registeren (bv. via barcodes) kan vrij snel.
Tijdens deze driedaagse cursus, beginnen we met het opzetten van een webserver die PHP-scripts kan draaien. Nadien bekijken we de basis van html die we nodig zullen hebben om onze output op te maken.
Als we dat onder de knie hebben, starten we met het schrijven van onze eerste PHP scripts. Daarin komen zaken zoals commentaar, variabelen, operatoren, controles, lussen, … aan bod. Deze scripts maken we daarna interactief door invoer van de gebruiker via html-formulieren toe te laten. We gaan ook eens kijken in het enorme aanbod van ingebouwde functies en leren die functies te gebruiken. Uiteraard leren we ook om zelf functies te schrijven om op die manier code te kunnen hergebruiken.
In de laatste fase maken we verbindingen met databases en gaan we gegevens uit databases halen en terug wegschrijven. We bekijken ook hoe we via webservices gegevens kunnen opvragen uit software zoals Smartschool of Informat. Tijdens deze cursus zal je heel wat voorbeelden zien (en uiteraard zelf maken) die het schoolleven door middel van PHP heel wat vereenvoudigen!
- opzetten van een webserver en installeren van PHP
- basis html
- syntax van PHP
- tekst weergeven
- variabelen
- operatoren
- controles
- …
- invoer van de gebruiker via formulieren
- functies
- bestaande PHP functies
- eigen functies
- databases
- webservices
Om een beeld te krijgen waar we naartoe willen, kan je hier een kijkje nemen.