Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1415/04/208 Google Maps: nieuwe tools en mogelijkheden, vormen van groepswerk met ICT

Doelstellingen:

Na deze sessies kun je:

  • een gmailaccount aanmaken als leraar;
  • afstanden of routes meten, in vogelvlucht of via een traject over het wegennet, als wandelaar, als gebruiker van het openbaar vervoer.
  • plaatsen zoeken;
  • plaatsmarkeringen, lijnen en polygonen toevoegen;
  • foto’s en filmpjes toevoegen aan plaatsmarkeringen;
  • de mogelijkheden van Street View gebruiken, met speciale websites die verschillende tools combineren;
  • kmz–bestanden van Google Earth inladen;
  • een overzicht van een aantal interessante mashups voor de lessen aardrijkskunde.

 

De mogelijkheden van Google Maps als tool bij het groepswerk wordt uitgetest:  aan een kaart werken in groep, het delen van kaarten met anderen, het integreren in plaatsmarkeringen van websites,
foto’s en filmpjes van YouTube, de web 2.0 eigenschappen van Google Maps (mashups), een Google Mapskaartje als centraal document voor beeld- en videopresentatie.

Doelgroep:

Leraars van alle vakken, met speciale aandacht voor aardrijkskunde, toerisme, biologie, geschiedenis, LO, MAVO.

Aanbieder: Nascholingen ICT van het Vlaams Verbond van het katholiek secundair onderwijs (VVKSO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI)
Inhoud:

Google Maps is niet het kleine broertje van Google Earth! Deze online kaarten en beelden website biedt steeds meer mogelijkheden tot interactiviteit, groepswerk, samenwerken en delen. Voor de leerling gaat een nieuwe wereld open.
Ze herontdekken de kaart via een luchtbeeld of via satellietbeelden.

De toepassingen zijn nog in volle ontwikkeling. In het onderwijs is het ontdekken van de talrijke en interessante mogelijkheden in Google Maps een onuitputtelijke bron van informatie.
Voor iedereen ter beschikking komt die nu via ICT, zowel in de klas als thuis voor de leerling gratis ter beschikking.

In deze module wordt de verscheidenheid aan tools Google Maps verkend met vele praktische voorbeelden en handige tips voor de leraar van verschillende vakken die ermee aan de slag wil gaan.

Strategie en methode:

De module bestaat uit 1 sessie. de mogelijkheden, de toepassingen met Google Maps belicht met tips voor groepswerk en samenwerken,

Bijkomende info:

Voor de leraar en de leerling (gebruik van kaart en satellietbeeld, situeren, opzoeken, landschappen structureren, lokaliseren en oriënteren in de schoolomgeving, op het terrein. (punten, lijnen en vlakken aanbrengen op een kaart): (VVKSO – BRUSSEL D/2008/7841/038)

Kennis en vaardigheden in het maken van kaarten, zelfstandig opzoeken van wereldwijde informatie (lokaliseren en situeren): (VVKSO – BRUSSEL – D/2010/7841/071)

Ondersteuning bij excursies (1ste tot 3de graad), cartografie, kosmografie (bewegingen van de aarde), de mogelijkheden van GPS (in combinatie met Google Earth: (VVKSO – BRUSSEL D/2010/7841/073)

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT of volg @NascholingICT op Twitter.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

Geactualiseerde herneming

Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 20 januari 2015 inschrijven en tot en met zondag 11 januari 2015 uitschrijven.
Bijdrage: 120,00 Euro
Lesgever: Wevers Lodewijk
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas VVKSO Hasselt (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 21 januari 2015 van 13:30 tot 16:30
    • woensdag 28 januari 2015 van 13:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.