Aanmelden
Laden…

Even geduld...

6/14/01-IND Nationale studiedag "Versterk de verbinding"

Doelstellingen:
  • Inzicht krijgen in de betekenis en de noodzaak van verbindende, geweldloze communicatie
  • De 4 basiselementen van verbindende communicatie begrijpen (waarneming, gevoel, behoefte, verzoek). Zoals een rond punt als doel heeft het verkeer vlotter te laten verlopen op een moeilijk knooppunt, leren we ronde punten in te bouwen in onze communicatie om conflicten te vermijden, elkaar wederzijds te beter begrijpen om tot echte verbinding te komen.
  • De 4 basiselementen van verbindende communicatie oefenen met het eigen team aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden
Doelgroep:

Beheerders en opvoeders van de vrije internaten.

Aanbieder: Dienst internaten van het VSKO in samenwerking met de Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI) van het VSKO
Inhoud:

De nationale studiedag wil opvoeders en beheerders van de vrije internaten samenbrengen rond een bepaald thema. Dit jaar focussen we ons op hoe we de verbinding sterker kunnen maken tussen de teamleden, tussen opvoeders en internen, tussen internen onderling. In onze samenleving en dus ook in de internaten is er een grote nood aan kwaliteit in het contact met de ander. We praten veel, maar praten we met elkaar of naast elkaar? Begrijpt de ander wat ik bedoel of begrijpt hij iets anders en maken wij onszelf duidelijk op een correcte manier?

In de voorstelling “Rond punt: als het vierkant draait” laat gastspreker Frederik Imbo ons kennismaken met verbindende communicatie, via een model dat ons kan helpen om ons op een respectvolle manier te uiten. Wie met empathie openstaat voor de wereld van de ander, zet de eerste stap op weg naar verbinding en helpt om echt contact te krijgen met mensen en verder in eerlijkheid aan relaties te bouwen.  De uiteenzetting is gebaseerd op de principes van geweldloze communicatie van Marshall B. Rosenberg.

In de namiddag oefenen we de vaardigheden met ons eigen team.

Strategie en methode:

In de voormiddag komen we samen in Het Pand in Gent voor de interactieve voorstelling ‘Rond punt: als het vierkant draait’ door Frederik Imbo. In de namiddag wandelen we naar een internaat in de buurt en oefenen we de basiselementen van verbindende communicatie met het eigen team.

Bijkomende info:

Dit initiatief wordt georganiseerd voor leden van het VSKO.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met donderdag 2 oktober 2014 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 55,00 Euro
Lesgever: Imbo Frederik
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Het Pand (Inschrijven afgesloten)
Onderbergen 1
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • vrijdag 10 oktober 2014 van 09:30 tot 15:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.