Het pakket Geogebra is zowat het bekendste en meest gebruikte ict-pakket ter ondersteuning van de lessen wiskunde. Het is inzetbaar voor zowat alle onderdelen van het vak wiskunde, in alle graden en richtingen.
We gebruiken in deze sessie de nieuwste versie 6 van Geogbra. Dat is overigens dezelfde als de online-versie van Geogebra die in een browser draait. Er hoeft hier niets geïnstalleerd te worden, en je hebt altijd de recentste versie van Geogebra in gebruik.
Naast de webversie is ook een website met materiaal aanwezig. Een plaats waar elke leraar wiskunde het materiaal gemaakt met Geogebra kan bewaren. Zodat meteen ook anderen kunnen meegenieten van dat materiaal (er zijn ondertussen honderdduizenden bestanden).
Maar nog belangrijker is het feit dat de website sinds kort ook toelaat om lesmateriaal online klaar te zetten voor de leerlingen. Onder de vorm van Geogebrawerkbladen en Geogebraboeken. In Geogebrawerkbladen kunnen lesonderwerpen helemaal uitgewerkt worden, voorzien van applets van Geogebra, van teksten, van filmpjes en van vragen over de leerstof. Geogebraboeken bundelen dan deze werkbladen. Een ideale manier om ICT in te schakelen in de lessen wiskunde. Een techniek zoals Flipping the classroom is hiermee perfect mogelijk.
Ook het werken met groepen is voorzien: groepen (klassen bijvoorbeeld) laten samenwerking toe tussen gebruikers, en laat ook aan de leraar toe om leerlingen oefeningen en opdrachten uit te voeren (antwoorden worden bewaard).
Sinds kort is ook een “examenmodus” beschikbaar van de online versie van Geogebra.
Al deze nieuwe ontwikkelingen worden in deze sessie uitgelegd. Mochten nog andere nieuwigheden opduiken, dan worden die zeker ook mee behandeld.