Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1718/07/620 Geogebra versie 6, en de vele mogelijkheden van de website

Doelstellingen:

De mogelijkheden op de website van Geogebra leren kennen en gebruiken om de lessen wiskunde didactisch verantwoord op te bouwen.

Doelgroep:

alle leraren wiskunde secundair onderwijs, alle graden

Aanbieder: Nascholingen ICT en Media van de Dienst Curriculum & Vorming van Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

620.jpg

Het pakket Geogebra is zowat het bekendste en meest gebruikte ict-pakket ter ondersteuning van de lessen wiskunde. Het is inzetbaar voor zowat alle onderdelen van het vak wiskunde, in alle graden en richtingen.
We gebruiken in deze sessie de nieuwste versie 6 van Geogbra. Dat is overigens dezelfde als de online-versie van Geogebra die in een browser draait. Er hoeft hier niets geïnstalleerd te worden, en je hebt altijd de recentste versie van Geogebra in gebruik.
Naast de webversie is ook een website met materiaal aanwezig. Een plaats waar elke leraar wiskunde het materiaal gemaakt met Geogebra kan bewaren. Zodat meteen ook anderen kunnen meegenieten van dat materiaal (er zijn ondertussen honderdduizenden bestanden).

Maar nog belangrijker is het feit dat de website sinds kort ook toelaat om lesmateriaal online klaar te zetten voor de leerlingen. Onder de vorm van Geogebrawerkbladen en Geogebraboeken. In Geogebrawerkbladen kunnen lesonderwerpen helemaal uitgewerkt worden, voorzien van applets van Geogebra, van teksten, van filmpjes en van vragen over de leerstof. Geogebraboeken bundelen dan deze werkbladen. Een ideale manier om ICT in te schakelen in de lessen wiskunde. Een techniek zoals Flipping the classroom is hiermee perfect mogelijk.

Ook het werken met groepen is voorzien: groepen (klassen bijvoorbeeld) laten samenwerking toe tussen gebruikers, en laat ook aan de leraar toe om leerlingen oefeningen en opdrachten uit te voeren (antwoorden worden bewaard).

Sinds kort is ook een “examenmodus” beschikbaar van de online versie van Geogebra.

Al deze nieuwe ontwikkelingen worden in deze sessie uitgelegd. Mochten nog andere nieuwigheden opduiken, dan worden die zeker ook mee behandeld.

Strategie en methode:

hands on

Bijkomende info:

Voor meer info kunt u een e-mail sturen naar paul.decuypere@katholiekonderwijs.vlaanderen

 Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT of volg @NascholingICT op Twitter.

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

aangepaste herneming

Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Decuypere Paul
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Regio Antwerpen 2de verdieping (paal) (Inschrijven afgesloten)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 11 oktober 2017 van 13:30 tot 16:30
Computerklas Regio West-Vlaanderen (Afgelast)
Baron Ruzettelaan 435
8310 Assebroek (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • woensdag 18 oktober 2017 van 09:30 tot 12:30 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.