Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Secundair - LSK2 Kwaliteitscongres (1 dag) voor het middenkader in secundaire scholen 'Kennismaking met en inzicht in kwaliteitsontwikkeling, o.a. het (R)OK'

Doelstellingen:
  • Kennis van en inzicht in kwaliteitsontwikkeling
  • Inzicht verwerven in het (R)OK-kader: wat verandert er ten opzichte van de huidige manier van doorlichten door de inspectie?
  • Leren omgaan met kwaliteitsontwikkeling in de praktijk op school
Doelgroep:

teams die op school rond kwaliteit(sontwikkeling) werken, graadcoördinatoren, TA’s/TAC‘s, beleidsondersteunende medewerkers op pedagogisch vlak …

Aanbieder: Regio Limburg - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

Het decreet van mei 2009 bepaalt dat elke onderwijsinstelling, rekening houdend met haar pedagogisch of agogisch project, ervoor verantwoordelijk is kwaliteitsonderwijs te verstrekken en het geboden onderwijs kwaliteitsvol te ondersteunen. Die aandacht voor kwaliteitsontwikkeling wordt vanaf januari 2018 nog belangrijker gezien de nieuwe aanpak van de onderwijsinspectie. In dit congres gaan we in op kwaliteitsontwikkeling en hebben we aandacht voor het (R)OK-kader. In een eerste deel focussen we op kennis van en inzicht in kwaliteitsontwikkeling. Daarna bekijken we samen hoe we hiermee om kunnen gaan in de praktijk op school.

Workshops: Workshops Reeks 1 op lesplaats Landcommanderij Alden Biesen
Aanbod workshops sessie 1 deel 1
donderdag 9 november 2017 van 10:00 tot 11:30
Sessie 1: Q-vragen
Spreker: Team schoolbegeleiding secundair onderwijs

We gaan dieper in op de Q-vragen. We oefenen deze Q-vragen in aan de hand van concrete casussen: hoe pas je elke vraag in en hoe ga je ermee aan de slag om kwaliteitsontwikkeling te stimuleren binnen je werk als leerlingbegeleider, coördinator …

Sessie 2: Hoe begin je aan kwaliteitsontwikkeling in een school?
Spreker: Team schoolbegeleiding secundair onderwijs

We verkennen mogelijke pistes om kwaliteitsontwikkeling centraler te stellen binnen je werk als lid van het middenkader. We geven handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen je domein.

Sessie 3: Hoe stel je een planning op én hoe volg je dit op met oog voor kwaliteitsontwikkeling?
Spreker: Team schoolbegeleiding secundair onderwijs

We reiken je enkele kaders aan om dit op een goede manier aan te pakken en oefenen dit ook in met enkele concrete casussen.

Strategie en methode:

Plenaire info & interactieve sessies

Voormiddag

  • 8:30 – 9:00 Onthaal
  • 9:00 – 9:45 Plenaire sessie: Kwaliteitsontwikkeling wordt een steeds belangrijker begrip in de schoolorganisatie. In deze plenaire sessie geven we een beeld van wat kwaliteitsontwikkeling inhoudt, wat de evolutie is, waarom het zo be-langrijk is. We introduceren de 5 kwaliteitsvragen, de Q-vragen, om op een goede en eenvoudige manier aan kwaliteitsontwikkeling te doen.
  • 10:00 – 11:30 Na de plenaire sessie is er keuze tussen 3 werksessies
  • 11:30 – 12:15 Mogelijkheid tot netwerking – sprekers ter beschikking voor verdere verdieping, mogelijkheid om met elkaar in overleg te gaan.

Namiddag

  • 13:00 – 14:00 Plenaire sessie: Inspectie 2.0 gebruikt het Refentiekader Onderwijskwaliteit, kortweg (R)OK. Hoe ziet dit kader eruit? Wat is het verschil met een doorlichting ‘oude stijl’? In deze plenaire sessie maken we kennis met het (R)OK-kader en zetten we in op het verschil in denkwijze als we het vergelijken met de huidige manier van doorlichten.
  • 14:15 – 15:45 Werksessies (de keuze hiervoor maak je ter plaatse): In het (R)OK staan de kwaliteitsverwachtingen centraal. We selecteren een aantal kwaliteitsverwachtingen om concreet rond te werken. We geven handvatten om deze kwaliteitsverwachtingen in de praktijk om te zetten.
Bijkomende info:

Voor deze sessie kan je individueel inschrijven, maar zeker ook met meerdere of alle leden van een team.

Je schrijft in voor beide sessies samen.

Indien reeds alle sessies volzet zijn, kan je intekenen op de wachtlijst. Wij zullen vervolgens contact opnemen als er een plaats vrijkomt en houden je op de hoogte wanneer deze sessies opnieuw aangeboden zullen worden.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 90,00 Euro
Lesgever: meerdere lesgevers .
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
011 26 44 00 - secretariaat.lim@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Wachtlijst
(Kaart)
  • Reeks 1:
    van 08:30 tot 16:00
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Landcommanderij Alden Biesen (Inschrijven afgesloten)
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 9 november 2017 van 08:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.