Aanmelden
Laden…

Even geduld...

MLO-1 Regionale vakvergadering LO: GET FIT 2 SPORT

Doelstellingen:

Leerkrachten LO laten kennis maken met het effectief letselpreventief programma Get fit 2 sport ifv het vermijden van letsels bij leerlingen.

Leerkrachten - via een theoretische sessie – kennis en achtergronden laten verwerven mbt sportletsels en het preventief letselprogramma. In de praktijksessie worden oefeningen voor opwarming, rompstabilisatie, sprong- en landingstechnieken, balanstraining, functionele kracht en statische stretching ingeoefend.

Doelgroep:

Leerkrachten LO secundair onderwijs en buitengewoon SO

Aanbieder: DPB-OND Mechelen-Brussel
Inhoud:

Het Kabinet Minister Muyters - Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport - heeft aan UGent een projectsubsidie toegekend voor het project “Implementatie en evaluatie van primaire sportletselpreventie bij jonge sporters in Vlaanderen”.Het betreft een tweede deel van een project dat in december 2015 van start ging.

In dit deel van dit project zal een bestaand effectief letselpreventief programma, “Get Fit 2 Sport”, geïmplementeerd worden bij jonge Vlaamse sporters (12-22 jaar). De essentie van deze implementatie is dat deze zal vertrekken vanuit de bestaande actoren in het Vlaamse sportlandschap. De begeleiders lichamelijke opvoeding zijn één van de actoren. Zij volgden de opleiding “expert sportletselpreventie” en staan hierdoor in voor de overdracht van de kennis naar leerkrachten lichamelijk opvoeding.

Het dagprogramma bestaat uit 2 delen: in de voormiddag overlopen we alle theorie ( sportlestels in cijfers, preventief programma, manier van aanbrengen, ...) Dit wordt docerend gebracht.

In de namiddag testen we zaken uit in de praktijk.

Meer info over het project lees je op http://www.victoris.be/projects/get-fit-2- sport/

Strategie en methode:

Workshop Praktische informatie: Voor de voormiddag breng je papier en pen mee Voor de namiddag is sportieve kledij wenselijk

Bijkomende info:

Koffie/water/kopieerwerk zijn inbegrepen in de kostprijs. Lunch is niet inbegrepen. Deelnemers voorzien zelf boterhammen...

 

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Voor dit initiatef kan u tot 14 dagen op voorhand inschrijven en tot 3 dagen op voorhand uitschrijven


Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 27 november 2017 inschrijven en tot en met vrijdag 8 december 2017 uitschrijven.
Bijdrage: 15,00 Euro
Lesgever: Nackom Karen
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Miniemeninstituut (Inschrijven afgesloten)
Diestsestraat 163
3000 Leuven (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 11 december 2017 van 09:00 tot 17:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.