Aanmelden




Laden…

Even geduld...

AFr-03 Netwerk voor leraren Frans 2de trimester 2017-2018: themagroepen

Doelstellingen:

Samenwerking in  richting- en graad-overschrijdende THEMA-groepen Alle leraren Frans grijpen de kans om samen -via vorming, overleg en concrete uitwisseling- een doeltreffend antwoord te vinden op de vele boeiende uitdagingen van het vak Frans.

Doelgroep:

Leraren Frans, alle graden, alle onderwijsvormen

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

We voorzien zes deelgroepen voor vier thema’s (met twee deelgroepen voor het eventueel ontdubbelen van de meest populaire thema’s).

De evaluatie van het netwerk 2016-2017 heeft tot de volgende selectie geleid:

  • Activerende werkvormen
  • Differentiëren bis
  • De kracht van feedback en rapportering (rapportcommentaren)
  • Leerstoornissen – HGW – minimumdoelen
Strategie en methode:

Aangemoedigd door het succes van de inzet op themagroepen op 3 februari 2017 organiseert het netwerk opnieuw een richting- en graad-overschrijdende werking per thema.

Tegelijk beantwoorden we de oproep naar extra tijd om het thema te kunnen verdiepen en verbreden. Zo biedt deze netwerkontmoeting geen samenkomst in de traditionele deelgroepen per graad en studierichting. We reserveren alle tijd voor het zelfgekozen thema: van 13.15 tot 16.00 u.

Onthaal met koffie vanaf 12.45 u. en een koffiepauze (14.30- 14.50 u.)  maken  dankbare informele contacten mogelijk.

De deelnemende leraren Frans (de vakcoördinator vergezeld door maximum één collega per deelgroep volgens graad en studierichting) vertegenwoordigen hun vakgroep. Zij zullen na de vergadering de verworven inzichten en strategieën delen met de leden van hun vakgroep. Zo kan de vakgroep de inspiratie nog concreter vertalen naar de eigen noden.

Elke vakgroep stelt een "anker" (meestal de vakcoördinator) aan. Het anker ontvangt kort na de vergadering alle ondersteunende documenten en verslagen. Hij/zij garandeert een verdere verspreiding onder alle leden van zijn/haar vakgroep. Tegelijk zal het netwerk via het anker een tussentijds digitaal communicatiekanaal (info, vragen, aanbiedingen...) garanderen.

Bijkomende info:

De syllabus is niet inbegrepen in de kostprijs

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Lidmaatschap aan het netwerk voor leraren Frans impliceert deelname aan minimum twee van de vier netwerkontmoetingen

Concreet: de vakgroep stuurt naar minstens twee van de vier netwerkontmoetingen een vertegenwoordiging (één collega volstaat).

Keuze:

-       Vrijdag 22 september 2017 (enkel vakcoördinatoren)

-       Maandag 13 november 2017

-       Donderdag 1 februari 2018

-       Maandag 7 mei 2018

Deelname aan de werking van een deelgroep vereist kennisname en opvolging van het meest recente verslag van die deelgroep.


Voor dit initiatief mogen maximum 7 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 31 januari 2018 inschrijven en tot en met maandag 29 januari 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 15,00 Euro
Lesgever: Van den wouwer Danny
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
PB Regio Antwerpen (Inschrijven afgesloten)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 1 februari 2018 van 13:15 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.