Aanmelden
Laden…

Even geduld...

1718/03/276 27e studiedag voor ICT-coördinatoren

Doelstellingen:

De ICT-coördinator op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen en ondersteunen in zijn taak via informatieve sessies en getuigenissen van collega’s

Doelgroep:

Technische en pedagogische ICT-coördinatoren, directies en administratief personeel.

Aanbieder: Nascholingen ICT en Media van de Dienst Curriculum & Vorming van Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Tot 30 maart 2018 geldt de vroegboekkorting van € 30 en kost deze studiedag € 60 € i.p.v. € 90.

Op deze studiedag zullen we opnieuw inspelen op de ICT- actualiteit en de onderwijsvernieuwingen.

Dit jaar besteden we vooral aandacht aan de digitale transformatie. We zoeken naar goede voorbeelden in scholen. Wat zijn de ervaringen van scholen met een 1-op-1-project? We bekijken ook hoe we de administratie en het afstemmen van verschillende platformen kunnen vereenvoudigen. 

De beurs: dit is de grootste onderwijsbeurs voor ICT-coördinatoren en biedt een unieke gelegenheid om op 1 dag veel contacten te leggen en producten te vergelijken.

Speed tech briefings: in de gewone sessies laten we collega ICT-coördinatoren vanuit hun praktijkervaring getuigen. In de speed tech briefings krijg je in sessies van 20 minuten een snel overzicht van nieuwe ontwikkelingen die het onderwijs kunnen ondersteunen. Zo krijg je op één dag héél wat informatie.

Workshops:
Aanbod workshops sessie 1 deel 1
donderdag 31 mei 2018 van 9:35 tot 10:20
WeaveIT: tools 4 (smart)schools
Spreker: WeaveIT - Hasselt

WeaveIT koppelt bestaande en/of nieuwe applicaties en databanken aan uw eigen Smartschool-platform. Ontdek ADweaver (synchronisatie Smartschoolgebruikers en AD), MessageWeaver e.a. tools 4 schools.

GDPR: mogelijke technische maatregelen
Spreker: Katholiek Onderwijs Vlaanderen - Gino De Meester

In deze sessie focussen we op technische maatregelen die de ict-coördinatoren mogen en kunnen nemen om aan bepaalde aspecten van de GDPR te voldoen:

 • encryptie en versleuteling van bestanden, mails, usb-stick
 • patchbeleid
 • logboeken
 • malware en ransomware
 • backups (ook van cloud gegevens)
 • ....
Publieke middelen voor publieke code - ook mogelijk in het onderwijs?
Spreker: Sint-Ritacollege Kontich - Koen Roggemans

Public money - Public code (https://publiccode.eu/nl/) is een stem die oproept om te stoppen met het investeren van publieke middelen in gesloten software. Steden en soms hele landen keren het gesloten licentiesysteem de rug toe en willen terug eigenaar worden van code en data - met met een goede reden.
Ook Vlaamse scholen werken met schaarse publieke middelen. Van wie is jouw code? Waar zijn je data?
Een filosofische kijk, maar vooral inspiratie en praktijkvoorbeelden uit een school (bijna) zonder gehuurde code of geleende opslag...

Hoe vorm je jouw school om tot innoverende IT-gerichte school?
Spreker: Schoolmakers

Beleidsmakers en ICT-coördinatoren beseffen heel goed dat innovatie en IT in hun school en onderwijs erg belangrijk is. Maar vaak ontbreekt het hen aan tijd en middelen om dit gestructureerd als visie te kunnen implementeren.

Speed tech briefing: Telefonie in de cloud: VOIP voor scholen (Eiko bvba) - VoIP in de school (Capta)
Spreker: Eiko bvba - Capta

Eiko: Telefonie in de cloud: VOIP voor scholen

Hoeveel betaalt jouw school voor telefonie? Geen idee? Wees gerust, je bent niet de enige. Maar wist je dat het goedkoper, moderner, efficiënter én beter kan? Met Voice Over IP (VOIP) beheer je de telefonie makkelijk online, zonder in te boeten aan kwaliteit. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? We leggen het je uit tijdens onze infosessie "Telefonie in de cloud: VOIP voor scholen"

Capta: VoIP in de school

Internettelefonie is in Belgische bedrijven al een vaste waarde, maar in scholen een opkomende trend. Wat is het? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Kom het te weten tijdens onze briefing!

Speed tech briefing: Laptop- of chromebookproject: kiezen voor gemak en zekerheid (The Rent Company) - Hoe digitalisering het leerproces kan ondersteunen (Dialog)
Spreker: The Rent Company B.V. - Dialog

The Rent Company B.V.: Laptop- of chromebookproject: kiezen voor gemak en zekerheid

The Rent Company heeft voor de onderwijsinstellingen een speciaal Easy4u device abonnement ontwikkeld.  Dit Easy4u abonnement is gericht op notebook of Chromebook projecten met als doel om op een
laagdrempelige manier toegang te bieden tot digitaal onderwijs. Het voordeel van dit abonnement is dat deelnemers, docenten of onderwijsinstellingen tegen aantrekkelijke voorwaarden een device kunnen kopen of huren (met een optie tot overname van de goederen aan het einde van de looptijd), inclusief service, garantie en dekking bij schade en diefstal, voor zorgeloos computer gebruik. Service is hierbij ons belangrijkste marketing instrument.

Dialog: Hoe digitalisering het leerproces kan ondersteunen en tegelijk de ICT-ondersteuning en kostprijs kan verminderen

U leert in deze sessie van Dialog hoe slimme digitalisering op eenvoudige wijze het leerproces op korte en lange termijn kan bevorderen en eveneens de nood aan ICT-ondersteuning kan verminderen en de kosten beperken. Win-win dus voor alle partijen…

 

Virtual Reality in de klas
Spreker: Virtual Reality Learning Lab

Benieuwd naar de mogelijkheden van Virtual Reality in de klas? Tijdens deze workshop bespreken we de mogelijkheden, ervaart u zelf verschillende demo's, vertellen we over ons onderzoek en helpen we u op weg.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoekt u de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 2
donderdag 31 mei 2018 van 10:30 tot 11:15
Dagplanning met Docemper, opdrachtverdeling met Univido
Spreker: Sisofos

Tijdens deze sessie worden de mogelijkheden getoond van Docemper en Univido. Docemper wordt uitgebreid toegelicht, Univido komt meer summier aan bod.

Dagplanning met Docemper: zo efficiënt dat het bijna luiheid wordt. Verwerk in enkele minuten roosterconsequenties van activiteiten, afwezige leraars, onbeschikbaarheid van lokalen. Communicatie gebeurt daarna volautomatisch via lichtkranten, RSS-feed en leerplatform op maat van elke gebruiker.
Docemper past zich aan aan uw school, niet omgekeerd: ontstaan op de werkvloer, voortdurend nieuwe opties onder impuls van gebruikers. Nieuwe optie sinds januari 2018: op de lesmarkt kunnen leraars lessen uit aangekondigde afwezigheden overnemen, dit zorgt voor meer zinvolle invulling van vervanguren (zonder extra werk voor wie de vervangingen opvolgt).

Opdrachtverdeling met Univido: maak klassen aan, experimenteer met samenzettingen en zie direct de consequenties voor aantal ingerichte uren. Stel daarna de lesopdrachten samen en blijf continu op de hoogte van de bereikte opdrachtbreuken, onvolledige opdrachten, plage- en nul-uren. Exporteer daarna naar tal van toepassingen, genereer overzichten voor print en web. Een win-win-win-win-situatie voor directie, administratie, roostermakers en Smartschoolbeheerder. Alleen spijtig voor wie graag gegevens overtypt ...

Meer info op www.sisofos.be

Google Cloud Platform: 1 jaar later
Spreker: Hivset Turnhout - Tom Adriaensen

Sinds één jaar gebruiken we het Google Cloud Platform in onze school. Waarom hebben we dit gekozen? Wat kost het? Wat doen we er mee? Welke voordelen biedt het tegenover een gewone setup met servers? Op deze vragen en meer krijg je een antwoord tijdens deze keuzesessie.

Demo Vagrant virtualisatie en provisioning
Spreker: Don Bosco Werken en Leren Wilrijk - Robert Keersse

Vagrant is ontworpen als de gemakkelijkste en snelste manier om een gevirtualiseerde omgeving te creëren. Hoe eenvoud, automatisatie, schaalbaarheid en snelheid samengaan.

School zonder boeken
Spreker: TA Halle

Als school streven we ernaar om onze leerlingen klaar te maken voor de toekomst. Hoe zullen hun jobs er uit zien? Hoe zal het dagelijks leven er uitzien?

De wereld is in snelle evolutie, wij willen hen voorbereiden op deze steeds veranderende omgeving. Wij willen van hen zelfstandige, (media)wijze volwassenen maken, die vlot kunnen navigeren doorheen deze evoluties. Wij zijn gestart met een grondige aanpassing van ons onderwijs. Hierbij zijn we overgestapt naar laptops in plaats van boeken, en de leerkracht in de rol van coach.

In deze sessie verklaren wij deze visie en tonen we ook concrete stappen die toepasbaar zijn op school.

Speed tech briefing: Hoe succesvol de digitale transformatie in jouw school realiseren!(Synergics) - Transformatie op verschillende vlakken (Dell NV)
Spreker: Synergics - Dell NV

Synergics: Hoe succesvol de digitale transformatie in jouw school realiseren!

Om technologische vernieuwingen succesvol in de onderwijscontext te implementeren, moet men – gebaseerd op een goede behoefteanalyse – de juiste tools kiezen en er vooral ook voor zorgen dat deze daadwerkelijk ‘landen’ bij de gebruikers: de leerkrachten, de leerlingen en zelfs de ouders.  Synergics helpt je mee bij het bepalen van de belangrijkste ICT uitdagingen, het succesvol implementeren van nieuwe (Cloud) technologieën maar ook bij het aanleren van deze ‘nieuwe manier van leren’ met Microsoft tools in je school.

Dell NV: Transformatie op verschillende vlakken

Speed tech briefing: Eenvoudige Wifi met Smartschool integratie (Complit Networks) - Unify access points en IP-camera’s (The SafeGroup)
Spreker: Complit Networks BVBA - TheSafeGroup

 BVBA: Eenvoudige Wifi met Smartschool integratie

Er zijn maar 24 uren in een dag, dit is niet anders voor een IT-coördinator die verantwoordelijk is voor de goede werking van een IT-omgeving op een school, of zelfs scholengroep. Bovendien is de ondersteuning van de diverse toestellen in een BYOD omgeving enorm complex. Om enerzijds de werklast en anderzijds de complexiteit die gepaard gaat met het onboarden van de diverse devices op het draadloze netwerk, te verminderen hebben we een Smartschool integratie ontwikkeld die de mogelijkheid geeft de reeds aanwezige Smartschool gebruikersdatabase aan te spreken bij de authenticatie op het WiFi netwerk, inclusief de mogelijkheid onderscheid te maken tussen verschillende gebruikersgroepen (leerkrachten, studenten ...).

Unify access points en IP-camera’s

De inhoud van deze sessie wordt later toegevoegd.

Virtual Reality in de klas
Spreker: Virtual Reality Learning Lab

Benieuwd naar de mogelijkheden van Virtual Reality in de klas? Tijdens deze workshop bespreken we de mogelijkheden, ervaart u zelf verschillende demo's, vertellen we over ons onderzoek en helpen we u op weg.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoekt u de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 3
donderdag 31 mei 2018 van 11:45 tot 12:30
Automatisch gebruikersbeheer met UMS
Spreker: Nascholingen ICT - David Vermonden

UMS is al 10 jaar een vast waarde voor heel wat ICT-coördinatoren in Vlaanderen. Leer in deze sessie hoe zowel leerlingen als personeelsaccounts automatisch worden aangemaakt in Active Directory, Google Apps, Smartschool en hoe de mappen automatisch worden beheerd op de fileserver voor rechten, shares, DFS. Er wordt dagelijks een overzicht per mail bezorgd met accountgegevens. UMS 2.1 kan je taken nog eenvoudiger uitbesteden zoals het resetten van een paswoord voor een leerling of personeelslid op alle platformen. Dit alles wordt verduidelijkt met demo's.

Azure: 1 jaar later
Spreker: Scheppersinstituut - Antwerpen - Stijn Kuppens

Waarom hebben wij deze stap gezet? Wat waren aandachtspunten of problemen? 
Waar staan we 1 jaar later?
Wat zijn nu de effectieve kosten?
Zijn we tevreden?

Education Intelligence: onderbouw uw schoolbeleid met data-analyse
Spreker: Iddink

Kwalitatieve informatie geeft schoolbeleid het vertrouwen de juiste beslissingen te nemen. Maar de vraag is hoe je data ombuigt naar betekenisvolle informatie voor het uitstippelen van je beleid.
TIG (The Implementation Group) is een onderdeel van de Iddink groep en heeft jarenlange expertise opgebouwd in de ondersteuning van schoolbeleid. Dit doet ze door data-analyse, gebaseerd op actuele data van de school. De applicaties vergroten het inzicht en ondersteunen de besluitvorming door overzichtelijk georganiseerde dashboards aan te bieden voor een professioneel personeels-, financieel en pedagogisch beleid.

Teams en One Note als tool voor onderwijsvernieuwing: beheer en in de klas
Spreker: TA Halle - Bertien Boon

Tijdens deze sessie tonen wij jou hoe je cloud oplossingen kan gebruiken als tool om jouw school klaar te maken voor het lesgeven in de 21e eeuw. In dit geval kozen we voor office 365, waarbij One Note class Notebook en Teams de hoofdrol spelen.
Wij geven je een kijk in de opzet als beheerder, en daarnaast ook praktische organisatie in de klas. Bij deze verandering hoort ook een stappenplan, want naast de technische aspecten is het ook belangrijk dat de visie van de school en de collega's mee kunnen in dit proces.
Op het einde van de sessie zal je een plan kunnen maken voor jouw school.

Speed tech briefing: In 7 Sprongen naar een Digitale School (Switch) - Clevertouch Touchscreens met geïntegreerd Android, Chrome OS of Windows omgeving (Rhombus)
Spreker: Switch - Rhombus

Switch: In 7 Sprongen naar een Digitale School

Digitaal is het nieuwe normaal. Onze kinderen groeien op in een wereld van smartphones, tablets en computers. Jobs van de toekomst vragen andere vaardigheden dan in het verleden. Zo krijgen kritisch en creatief denken, problemen oplossen, communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden en ICT steeds meer belang. Apple technologie kan hierin het verschil maken. Het is belangrijk om het potentieel hiervan te zien. Als technologie en visie hand in hand gaan, zijn er heel wat meer mogelijkheden om te leren en les te geven in een dynamische omgeving. Op deze manier kunnen inspirerende leer- en onderwijsmogelijkheden leerlingen klaarstomen voor de toekomst.

Dit klinkt allemaal mooi maar hoe begin je hier nu aan? Tijdens deze sessie leggen we uit welke 7 sprongen een school kan nemen om succesvol innoveren.

Rhombus: Clevertouch Touchscreens met geïntegreerd Android, Chrome OS of Windows omgeving

U kijkt uit naar grote displays in uw klaslokalen? Dan tonen wij u graag de mogelijkheden van onze touchscreens die méér doen dan enkel een projectie en touch. We tonen alle geïntegreerde toepassingen voor ICT beheerders zoals bv. het Mobile device Management in de Cloud, Digital Signage Messaging, Screenmirror vanaf elk mogelijk apparaat …

Speed tech briefing: 3D Printing (Dies Distribution NV) - Cloudprofessor: nieuwe manier om te programmeren (Acer)
Spreker: Dies Distribution NV - Acer

Dies Distribution NV: 3D Printing

"De term ‘3D-printen‘ wordt gebruikt voor een uitgebreid gamma aan technologieën waarbij een object laag per laag wordt opgebouwd vanuit een digitaal bestand.

In de sessie bekijken we hoe digitale 3D ontwerpen en 3D prints kunnen worden geimplementeerd in de lessen. (STEM)

3D printing is momenteel zeer toegankelijk door de lage instapkosten alsook door de fenomenale vereenvoudiging van het gebruik (zowel van de toestellen als van de bijhorende software).

Acer: Cloudprofessor: nieuwe manier om te programmeren

De Acer CloudProfessor is een IoT-startpakket (Internet of Things) die hardware, software en de cloud combineert. Studenten leren op een eenvoudige manier programmeren, ontdekken hoe een cloud werkt en hoe ze zelf IoT-creaties kunnen maken. 

Van een eenvoudige introductie tot coding tot onbeperkte mogelijkheden om uw eigen ideeën tot leven te brengen. De CloudProfessor is ontwikkeld voor alle leeftijden en niveaus.

Virtual Reality in de klas
Spreker: Virtual Reality Learning Lab

Benieuwd naar de mogelijkheden van Virtual Reality in de klas? Tijdens deze workshop bespreken we de mogelijkheden, ervaart u zelf verschillende demo's, vertellen we over ons onderzoek en helpen we u op weg.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoekt u de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 4
donderdag 31 mei 2018 van 13:30 tot 14:15
Lesopdracht
Spreker: Lesopdracht

Bij de presentatie van SVS (Software voor Scholen) krijgt u een impressie van de mogelijkheden van lesopdracht.be

Derhalve ""Digitale transformatie"". Van papier naar een digitale omgeving om lesopdrachten te verdelen met grote voordelen voor:
1. Directie belast met Lesopdracht verdeling
2. Secretariaat, alle gegevens eenvoudig in diverse formaten te exporteren
3. De roostermaker, niets meer overtypen
4. De leraar, een deftige heldere Lesopdracht met de E-mail.
Voorkom fatale fouten dankzij de ingebouwde checks
Maak de Lesopdrachten simpel en snel aan en print of sla het document op als PDF-bestand voor verzending naar de leraars, of in Excel formaat voor andere belanghebbenden.

Azure: Technisch
Spreker: Signpost

De inhoud van deze sessie wordt later toegevoegd.

Baas over je eigen leerplatform en data
Spreker: Spectrumcollege Beringen - Ludwig Theunis

Onder het motto efficiënt omgaan met informatie is naast de gebruikelijke functionaliteit van een elektronisch leerplatform (oa. Documenten delen, oefeningen, leerpaden, forums, chat, blog, kalender ...) de leeromgeving uitgebreid met oa. een infobord, een digitale schoolagenda met koppeling naar digitaal jaarplan, de VOET registratie, attitude rapport... De digitale agenda wordt automatisch gegeneerd op basis van het rooster. Met het rooster heeft men natuurlijk ook automatisch een uurrooster voor leerkrachten, een lesrooster voor de leerlingen en een lokaalrooster waar het lokaal tijdens de vrije uren gereserveerd kan worden.
Verder is een digitaal leerlingvolgsysteem geïntegreerd met respect voor privacy, de registratie van afwezigheden en/of laatkomers hoort daar ook bij. Toegang tot het LVS van een leerling wordt oa. bepaald door het uurrooster.
De vervangingen van afwezige leerkrachten worden ook via het platform geregeld.
Verder is leerplatform gekoppeld met Google education zodat men rechtstreeks toegang heeft tot de mailbox, documenten van Google drive kunnen dan weer rechtstreeks gekoppeld worden in de cursussen op de leeromgeving.
(Koppeling met office365 is ook mogelijk.)
De leeromgeving is verder nog gekoppeld met AD, zodat leerlingen en personeelsleden met één gebruikersnaam en wachtwoord kunnen inloggen op de leeromgeving, mailbox, schoolcomputers, schoolwifi en de kopieertoestellen.

Waarmee rekening houden bij een laptopproject
Spreker: t Saam Diksmuide - Tommy Es

Tijdens deze sessie komen heel wat praktisch tips aan bod bij het opstarten van een laptopproject. Is het realistisch om te besparen op handboeken en kopieën ter compensatie? Welke tools kan je gebruiken om leerkrachten te motiveren? Wat zijn de belangrijkste valkuilen? ... Zowel directieleden als ICT-coördinatoren zijn welkom op deze voorstelling.

Speed tech briefing: Over datacentersecurity en waarom je firewall het hart van je netwerk moet zijn (VanRoey.be) - Hoe veilige backups maken van je data met Synology? (Synology)
Spreker: VanRoey.be - Synology

VanRoey.be: Over datacentersecurity en waarom je firewall het hart van je netwerk moet zijn

Een klassieke firewall volstaat vandaag de dag niet meer om alle bedreigen die op ons af komen het hoofd te bieden. VanRoey.be specialiseerde zich de laatste jaren als security partner voor tal van bedrijven, overheidsdiensten en onderwijsinstellingen. Tijdens deze korte update tonen we het belang van het centraal brengen van een firewall.

Synology:  Hoe veilige backups maken van je data met Synology?

Wat zijn de synology oplossingen om data veilig te bewaren?

Speed tech briefing: Lenovo Educational proposition (Lenovo) - Zorgeloos automatisch terugkerende betalingen met Credisolv! (Credisolv)
Spreker: Lenovo - Credisolv

Lenovo: Lenovo Educational proposition

Lenovo Educational proposition

Credisolv: Zorgeloos automatisch terugkerende betalingen met Credisolv!

Dé oplossing voor groepsaankopen met maandelijkse afbetaling voor de aankoop van een laptop of tablet voor leerlingen! 

 • Wij zorgen voor de afsluiting van een DOM SEPA mandaat
 • Wij zorgen voor de maandelijkse pre-notificaties en aanbiedingen bij de banken
 • Wij zorgen voor een ethisch verantwoorde opvolging van ouders in al dan niet tijdelijke moeilijkheden (financieel, familiaal, logistiek, ..)
 • Wij zorgen voor een maandelijkse doorstorting volgens uw noden en wensen – eenvoudig, accuraat en transparant.

Kortom CrediSolv kan de volledige financiële en administratieve taak overnemen m.b.t. de noodzakelijke opvolging van 1, 2, 3 of 4-jaren contracten.

Tijdens de sessie zal de werking, ethische code, pragmatische aanpak en integratie met uw boekhouding toegelicht worden.

Workshop HP Sprout
Spreker: t Saam Diksmuide

In deze workshop kan je zelf aan het werk gaan met de HP sprout.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoekt u de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 5
donderdag 31 mei 2018 van 14:25 tot 15:10
Met eenvoudig dagroosterbeheer overal actuele lesroosters (Classie)
Spreker: 5th Project

In deze sessie laten we u zien hoe gemakkelijk het is om vanuit uw bestaande roostersoftware uw lesroosters overal te tonen met Classie. Zo presenteert u lesroosters, leswijzigingen en schoolnieuws eenvoudig in de app, op schermen in uw school en op uw site. Met ons optionele dagroosterbeheer voert u met uw hele team gemakkelijk online de dagelijkse wijzigingen door.

Windows Intune
Spreker: Microsoft

Tijdens deze sessie zullen we tonen hoe Microsoft Intune in combinatie met Windows 10 het opzetten van een volledige (IT) klas reduceert tot kinderspel. Iedereen, van professionele IT-coördinatoren tot docenten: iedereen kan aan de hand van InTune for Education zijn apparaten opzetten, updaten of configureren naar zijn/haar wil.  Na deze sessie zal je weten wat Microsoft Intune for Education is, hoe ermee te werken en begrijpen hoe het de dagdagelijkse taken van een IT coördinator of leraar kan vergemakkelijken.

iPad als digitaal leermiddel op Rozenberg S.O.)
Spreker: Rozenberg S.O. Mol - Koen Mariën

Op Rozenberg S.O. maken we al jarenlang gebruik van mobiele toestellen. Sinds dit schooljaar gebruiken we de iPad 1:1 als leermiddel in de klas en thuis. In deze sessie vertellen we graag waarom we dit besluit genomen hebben vanuit onze visie op onderwijs en delen we onze ervaringen, zowel op technisch als pedagogisch-didactisch vlak. Er is zeker mogelijkheid tot vragen stellen, hetzij tijdens de sessie, hetzij achteraf.

Een laptop voor iedereen op school, 6 jaar later
Spreker: ZAVO, Zaventem - Tom Peeters

Organisatie - Beheer - Gebruik van 2000 laptops, 6 jaar later.

ZAVO, Secundaire school te Zaventem, startte 6 jaar geleden met een project om elke leerling van zijn eigen laptop te voorzien. Ondertussen zijn we 6 jaar verder en hebben alle leerlingen en personeelsleden hun eigen toestel.

Hoe organiseren wij dit? Wat heeft dit van impact op onze school? Wat waren onze valkuilen?

WeZooz als pedagogische hulp in scholen
Spreker: Wezooz Academy

WeZooz Academy ontwikkelde samen met ervaren leerkrachten 1.500 handige lesvideo’s met 1.000den oefeningen. Kant en klaar lesmateriaal om te differentiëren, remediëren en te engageren. Ontdek tijdens deze sessie het aanbod lesvideo’s en oefeningen, flip de classroom, differentieer en remedieer doelgericht. Leer hoe je lestrajecten en filmpjes kan toewijzen aan leerlingen en hoe je hun prestaties kan opvolgen.

Recente vernieuwing Google cloud
Spreker: Nascholingen ICT - David Minne

Deze sessie biedt een overzicht van interessante recente toevoegingen aan G-Suite.

Apple Classroom workshop
Spreker: Switch

Met Apple Classroom (Klaslokaal) tover je een iPad om in een krachtige onderwijsassistent. Docenten kunnen hiermee leerlingen begeleiden bij hun lessen, hun vorderingen bijhouden en zorgen dat ze niet achterop raken. Je kan met Klaslokaal heel eenvoudig dezelfde app starten op de apparaten van alle leerlingen, of voor elke groep leerlingen een andere app starten. Dankzij Klaslokaal kunnen leerkrachten zich volledig richten op het lesgeven, en leerlingen op het leren.

Switch legt uit hoe je Apple Classroom implementeert en er het maximum uithaalt.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoekt u de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 6
donderdag 31 mei 2018 van 15:40 tot 16:25
Demo schoolautomatisatie met PHP
Spreker: Nascholingen ICT - Geert Huylebroeck

Tijdens deze sessie laten we enkele voorbeelden van schoolautomatisatie zien. We tonen dat je, door enkele eenvoudige zelfontwikkelde tools behoorlijk wat zaken vlotter kan laten lopen. Door een gebruiksvriendelijke interface kan je zeer veel taken uitbesteden aan niet technische medewerkers. Niet alleen krijg je als ICT-coördinator daardoor meer tijd voor ander werk, de kans op fouten wordt ook drastisch gereduceerd en (nieuwe) collega's, leerlingen en interims worden veel sneller geholpen.
Deze sessie is gebaseerd op Informat (en Wisa), Smartschool en Exact Online en toont wat we onder andere in de (basis)cursus PHP zien.

Boost je Hyper-V omgeving!
Spreker: Nascholingen ICT - David Vermonden

Leer hoe je jou Hyper-V omgeving nog sneller kan maken en beter kan beveiligen tegen het uitvallen van een host, netwerkadapters, cryptolockers, ... Je zal o.a. zien hoe eenvoudig je met 2 hosts zonder shared storage zoals een NAS/SAN je een high-availability oplossing kan opzetten zonder downtime van je VM's bij het uitvallen van een host. Daarnaast wordt besproken hoe je je Hyper-V omgeving centraal beheert en monitort.

Rapportonline: No nonsense breed evalueren voor het basisonderwijs
Spreker: Eiko bvba

Is het evalueren en opvolgen van leerlingen bij jullie de laatste jaren ook enkel maar complexer geworden, zowel voor leerkrachten als ICT-coördinatoren? Bij Rapport-Online vinden we dat leerkrachten zich moeten kunnen concentreren op de essentie – de begeleiding van hun leerlingen. En daar dragen we graag ons steentje aan bij, met een super gebruiksvriendelijke online software die voldoet aan alle noden van het moderne onderwijs.

Demo ethical hacking
Spreker: Nascholingen ICT - Tom Cordemans

We benaderen de problematiek (beschermen van data, ICT‐infrastructuur, identiteit, reputatie  …) vanuit een specifiek perspectief. Namelijk vanuit de kant van de stroper (hacker). En zijn stropers toevallig niet de beste boswachters?

Betaalbare glasvezel
Spreker: Scholen Netwerk Vlaanderen

In deze sessie laten we hands-on en aan de hand van voorbeelden zien hoe scholen succesvol glasvezel hebben ingezet, zowel intern, tussen gebouwen, voor WiFi en voor supersnelle (internet)connectiviteit. Enkel glasvezelbekabeling is toekomstvast en met de recente ontwikkelingen nu ook voor de allerkleinste scholen haalbaar en betaalbaar. We tonen je de best practices, hoe je zelf met glasvezel aan de slag kunt, en last but not least hoe dankzij Scholennetwerk Vlaanderen Gigabit en zelfs 10Gbit symmetrisch glasvezelinternet en -telefonie stap voor stap naar elke school in Vlaanderen gebracht wordt.

Google interessante extensies en Add-Ons
Spreker: Nascholingen ICT - Joëlle Robberecht

Je Google-koffertje uitbreiden met gratis digitale gereedschappen en hulpmiddelen? Maak tijdens deze sessie kennis met onmisbare Chrome extensies en add-ons voor leraren. Ze zorgen voor extra functies en uitbreidingsmogelijkheden. Je verlaat de sessie met een handig lijstje aan geweldige hulpmiddelen, samen met ideeën en suggesties voor hoe ze op scholen kunnen worden gebruikt om het leven gemakkelijker, efficiënter of effectiever te maken. 

Apple Classroom workshop
Spreker: Switch

Met Apple Classroom (Klaslokaal) tover je een iPad om in een krachtige onderwijsassistent. Docenten kunnen hiermee leerlingen begeleiden bij hun lessen, hun vorderingen bijhouden en zorgen dat ze niet achterop raken. Je kan met Klaslokaal heel eenvoudig dezelfde app starten op de apparaten van alle leerlingen, of voor elke groep leerlingen een andere app starten. Dankzij Klaslokaal kunnen leerkrachten zich volledig richten op het lesgeven, en leerlingen op het leren.

Switch legt uit hoe je Apple Classroom implementeert en er het maximum uithaalt.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoekt u de beurs.

Strategie en methode:

Van deze sessie wordt geen cursustekst voorzien. De presentaties worden zo veel mogelijk ter beschikking gesteld.

Bijkomende info:

projectleider: marc.vanacker@katholiekonderwijs.vlaanderen

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf je dan in op de nieuwsflash of ga naar onze facebookpagina Nascholing ICT .

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

 

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

NIEUW

Voorwaarde:

Geen

 


Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 23 mei 2018 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 90,00 Euro
Lesgever: Van Acker Marc
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Thomas More Mechelen-Antwerpen (Inschrijven afgesloten)
Jan Pieter de Nayerlaan 5
2860 Sint-Katelijne-Waver (Kaart)
 • Reeks 1: (Voorbij)
  • donderdag 31 mei 2018 van 08:30 tot 17:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.