Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8317U Statuut van het niet-gesubsidieerd personeel met de nadruk op het arbeidsreglement

Doelstellingen:

Via deze vorming willen we een kader meegeven aan de scholen zodat ze zelf aan de slag kunnen bij het opstellen of wijzigen van hun arbeidsreglement voor contractuele personeelsleden. Deze vorming moet er voor zorgen dat de scholen of een medewerker binnen de school in staat is om zo zelfstandig mogelijk een arbeidsreglement op te stellen en/of te wijzigen.

Daarnaast willen we ook meegeven aan onze scholen welke dienstverlening wij aanbieden.

Volgende doelstellingen hebben we vooropgesteld:

 • De cursisten verwerven inzichten in het opstellen of vernieuwen van een arbeidsreglement. Hierbij zoomen we in op de procedure voor het opstellen of wijzigen van een arbeidsreglement voor contractuele personeelsleden. De personen die de vorming volgen moeten aan het einde van de sessie in staat zijn om zelf een arbeidsreglement op te stellen en op de hoogte zijn van de verschillende procedures die hierbij gevolgd moeten worden. Daarnaast zijn de cursisten op het einde van de dag op de hoogte van de inhoudelijke onderwerpen van het arbeidsreglement.
 • De cursisten leren hoe ze bepaalde wetgeving kunnen opzoeken. Aangezien de medewerkers vaak geen notie hebben hoe ze bepaalde wetgeving kunnen vinden, vinden wij het belangrijk om hen wegwijs te maken in het opzoeken van de meest courante wetgeving. De deelnemers kunnen op het einde van de rit zelfstandig cao’s van de betrokken paritaire comités raadplegen en weten waar ze de arbeidsovereenkomstenwet kunnen raadplegen. 
 • Veel scholen vinden de weg niet gemakkelijk naar de dienstverlening die Katholiek Onderwijs Vlaanderen aanbiedt i.v.m. informatieve en praktische steun over hun contractuele personeelsleden. Vaak weten scholen niet dat ze hiervoor terechtkunnen bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Om deze reden maken scholen snel gebruik van sociale secretariaten, waar men vaak veel geld betaalt voor informatie die wij verschaffen binnen de Dienstverlening van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. We willen tijdens deze vorming ook ons ruime gamma aan dienstverlening duidelijk schetsen aan de scholen zodat ze optimaal kunnen genieten van hun lidmaatschap bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Op het einde van de sessie zijn de cursisten in staat om in te schatten welke dienstverlening wij hen aanbieden. 
Doelgroep:

Personen die deel uitmaken van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en die zich bezighouden met personeelszaken van contractuele personeelsleden. Dit zal afhankelijk van de school verschillen. In een school kan het gaan om een medewerker van een schoolsecretariaat, een leerkracht of een directielid.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

We geven een kader mee zodat scholen zelf aan de slag kunnen bij het opstellen of wijzigen van hun arbeidsreglement voor contractuele personeelsleden. Deze vorming moet er voor zorgen dat de scholen of een medewerker binnen de school in staat is om zo zelfstandig mogelijk een arbeidsreglement op te stellen en/of te wijzigen. 

Daarnaast willen we ook meegeven welke dienstverlening wij aanbieden.

De bronnen die wij hierbij hanteren zijn het ‘Model arbeidsreglement voor PC 152 en PC 225’, de arbeidsovereenkomstenwet en de cao’s van paritaire comités 152 en 225.

Bijkomende info:

Dit zijn de modaliteiten voor deelname aan dit initiatief

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: Dias Hélène
De Becker Hans
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio West-Vlaanderen (Inschrijven afgesloten)
Baron Ruzettelaan 435
8310 Brugge (Kaart)
 • Reeks 2: (Voorbij)
  • dinsdag 10 oktober 2017 van 09:30 tot 12:30
PB Regio Oost-Vlaanderen (Inschrijven afgesloten)
Marialand 31
9000 Gent (Kaart)
 • Reeks 3: (Voorbij)
  • dinsdag 26 september 2017
   Sint-Baafshuis Biezekapelstraat 2 9000 Gent (kaart)
   van 09:30 tot 12:30
PB Regio Mechelen-Brussel (Inschrijven afgesloten)
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
 • Reeks 4: (Voorbij)
  • dinsdag 19 september 2017 van 09:30 tot 12:30
PB Regio Limburg (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
 • Reeks 5: (Voorbij)
  • dinsdag 3 oktober 2017 van 09:30 tot 12:30
PB Regio Antwerpen (Afgelast)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
 • Reeks 1: (Afgelast)
  • dinsdag 12 september 2017 van 09:30 tot 12:30 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.