Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MPZ-22 Maatschappij en welzijn

Doelstellingen:

Handvaten krijgen om bewust keuzes te maken rond invulling van differentiatieuren maatschappij en welzijn in het 1ste jaar A en B

Het model  van verbindende communicatie leren kennen en toepassen

Netwerken met collega’s die differentiatieuren vorm geven.

Doelgroep:

Leraren 1ste graad invulling differentiatieuren maatschappij en welzijn  (ook leraren die nu les geven in STV; of in keuzegedeeltes, ... ) 

Aanbieder: Regio Mechelen-Brussel - Pedagogische begeleiding
Inhoud:

De modernisering van het Secundair Onderwijs daagt ons allen uit om op zoek te gaan naar een actuele invulling van oa differentiatieuren binnen maatschappij en welzijn.

Tijdens deze dag willen we vooral concrete inspiratie aanbieden om bewust keuzes te maken voor de invulling van differentiatieuren.

Communiceren, samen leven, samen werken... . Hoe kun je je leerlingen begeleiden in het ontwikkelen van sociale en communicatieve vaardigheden? Op welke manier geef je hen voldoende handvatten opdat ze hun eigen en elkaars grenzen leren respecteren en aangeven? De inzichten van M.b. Rosenberg zijn hierin zeer verhelderend. Verbindende Communicatie is een concrete manier om in gesprek te gaan over datgene waar het om draait, rekening houdend met elkaars gevoelens en behoeften. 

 

"Verbindende communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat.", aldus Rosenberg. Het model geeft praktische inzichten die we via oefeningen onder de knie krijgen. Wanneer collega's leren en oefenen in verbindende communiceren, is de basis gelegd voor een organisatieklimaat waarin begrip, SAMEN, vertrouwen en voldoening centraal staan.

Strategie en methode:

Activerende werkvormen

- Op basis van levensechte casussen uit de context van de deelnemers is er een oefenmoment voorzien waarbij de eerste stappen worden gezet in het verbindend communiceren met elkaar. 

- De deelnemers maken kennis met verschillende werkvormen en materialen die Verbindende Communicatie in de praktijk brengen.  Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de methode Leef!

Bijkomende info:

Broodje en materiaal inbegrepen

Koffie staat klaar vanaf 8u30. Start stipt om 9u00 

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 29 mei 2019 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 65,00 Euro
Lesgever: Verhaegen Renilde
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Sint-Baafshuis (Inschrijven afgesloten)
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 5 juni 2019 van 09:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.