Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MDI-1 Netwerkdag 1 autonome kleuterscholen

Doelstellingen:

Directies vorming aanbieden rond het belang van zelfsturing bij jonge kinderen.

Directies een zicht geven op het uitwerken van een belangstellings-centrum in de kleuterschool binnen ZILL.

Doelgroep:

Directies autonome kleuterscholen in de eerste plaats, maar ook andere directies zijn welkom, indien er nog plaatsen vrij zijn!

Aanbieder: Regio Mechelen-Brussel - Pedagogische begeleiding
Inhoud:

De voormiddag wordt ingevuld door Jurgen Peeters, auteur van het boek ‘Kinderen zijn geen puppy’s'. Hij beschrijft daarin wat kinderen werkelijk nodig hebben van ons om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen? Wat zijn helpende of belemmerende factoren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we een richtinggevende autoriteit zijn zonder autoritair te zijn? Wat als we, voorbij de kortetermijngedragscontrole, focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons eigen onvermogen benutten als kans om zelf te groeien? Het wordt een boeiende discussievoormiddag met veel kansen tot uitwisseling.

De namiddag gaan we aan de slag rond thematisch werken in de kleuterschool binnen ZILL. We hebben het over hoe we thema’s breed verkennen om te komen tot een effectieve focus.

Bijkomende info:

De sessie vindt plaats in de Cardijnzaal van het Pastoraal Centrum in Mechelen. Parkeren kan in parking Kathedraal, parking Grote Markt of parking Veemarkt, telkens op vijf minuten wandelen van het Pastoraal Centrum. Ingang NIET via de Varkensstraat, maar via de Frederik de Merodestraat 18.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 8 oktober 2018 inschrijven en tot en met woensdag 10 oktober 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 30,00 Euro
Lesgever: meerdere lesgevers .
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Mechelen-Brussel (Inschrijven afgesloten)
F. de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 11 oktober 2018 van 09:00 tot 15:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.