Aanmelden
Laden…

Even geduld...

A9G Godsdienst: R.-k godsdienst in Zill (voor wie nog niet vertrouwd is met het componentenschema)

Doelstellingen:
  • De componenten van de levensbeschouwelijke, religieuze en godsdienstige (LRG-) ontwikkeling in hun onderlinge samenhang leren kennen.
  • Zich verdiepen in wat goed godsdienstonderwijs binnen Zill betekent.
  • Zicht krijgen op het ontwikkelveld rooms-katholieke godsdienst: 5 ontwikkelthema’s met hun leeruitkomsten, generieke doelen, leerlijnen met ontwikkelstappen.
  • Onderzoeken en ontdekken waar bij de uitwerking van onderwijsarrangementen aspecten van het ontwikkelveld rooms-katholieke godsdienst zinvol kunnen geclusterd worden aan generieke doelen van persoonsgebonden of andere cultuurgebonden ontwikkelvelden.
Doelgroep:

Leraren kleuteronderwijs en sommige groepen buitengewoon basisonderwijs  die nog niet vertrouwd zijn met het componentenschema voor LRG ontwikkeling.

Aanbieder: Regio Antwerpen - Vicariaat
Inhoud:

Tijdens deze sessie maken we kennis met de componenten van levensbeschouwelijke, religieuze en godsdienstige (LRG-) ontwikkeling. We ontdekken aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe deze componenten het plannen, realiseren en evalueren van een geïntegreerd LRG aanbod ondersteunen. We verkennen het ontwikkelveld RKG en de vijf ontwikkelthema’s met hun leeruitkomsten, generieke doelen, leerlijnen met ontwikkelstappen. Via gevarieerde werkvormen en praktijkvoorbeelden oefenen de deelnemers zich in het werken aan de harmonische ontwikkeling van kinderen via onderwijsarrangementen met oog voor rijke en gevarieerde ervaringskansen.

Bijkomende info:

De syllabus is niet inbegrepen in de kostprijs.

Bij een volledige dag is een broodmaaltijd inbegrepen in de kostprijs

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze LINK.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met vrijdag 19 oktober 2018 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 20,00 Euro
Lesgever: De Clerck An
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 00 - info@dsko.be
Plaats en Data:
Diocesaan Secretariaat Katholiek Onderwijs (Afgelast)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • maandag 22 oktober 2018 van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.