Aanmelden




Laden…

Even geduld...

86188-1 Toerisme 2.0: klaar voor het toerisme van morgen

Doelstellingen:

Deze nascholing wil de leraars in de studierichting toerisme een update bezorgen om hun lespraktijk actueel en toekomstgericht in te vullen.

  • Aan het eind van deze nascholing kennen de deelnemers de mogelijke opleidingen van toerisme in het hoger onderwijs.
  • Aan het eind van deze nascholing kennen de deelnemers de visie van Toerisme Vlaanderen en Stad Mechelen op het toerisme van de toekomst.
  • Aan het eind van deze nascholing kennen de deelnemers de verschillende back office tools.
  • Aan het eind van deze nascholing kennen de deelnemers tools om zelf pakketten te maken.
  • Aan het eind van deze nascholing kennen de deelnemers projecten die Toerisme Vlaanderen te bieden heeft.
Doelgroep:

Deze nascholing richt zich  tot alle leraars binnen de studierichting toerisme TSO, zowel tweede als derde graad. In de eerste plaats zijn dit de leraars toeristische vakken en de leraars Kunst en Cultuur. Verwante vakleraren zijn eveneens welkom (aardrijkskunde, economie, communicatie), maar ook  het middenkader en directie van scholen met toerismeopleiding.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Wil je je eigen expertise verder uitbouwen en je klaspraktijk invullen met actuele en vernieuwende inhouden en werkvormen, dan vind je op deze studiedag diverse invalshoeken.  Aan u om de keuzes te maken die het beste aansluiten bij je vakken of je noden. In de namiddag worden 6 workshops aangeboden waaruit je er twee kan kiezen.

8.30u - Ontvangst met koffie

9.00u - Intro: visie toerisme als opleiding in de toekomst

  • Plaats in de matrix (Ann Ysenbrandt of Patrick Noelanders, KathOndVla)
  • Beroepsopleiding toerisme (O & R): wat is dat nu juist? (Hilde Wildiers, COLOMAPlus Mechelen)
  • Invulling hoger onderwijs (bachelor: welke scholen, welke visie/structuur/aandachtspunten; master in binnen- en buitenland) - (Ivo Siebens, Thomas More Mechelen Jan Vanderborg, KU Leuven)

10.15u - koffiepauze

10.45u - Voorstelling van hoe Toerisme Vlaanderen de toekomst van het toerisme in Vlaanderen ziet, wat zijn de nieuwe, originele en trendsettende producten, concepten, projecten en ideeën die een toegevoegde waarde kunnen vormen voor het toerisme in Vlaanderen in 2030.

Daarna ook voorstelling van wat Toerisme Vlaanderen de leraars te bieden heeft (Griet Geudens, Toerisme Vlaanderen).

Visie vanuit stad Mechelen op het toerisme van morgen, hoe zet Mechelen zich op de kaart als toeristische bestemming, wat zijn de perspectieven (Paul Boënne of Rebekka Koch, Toerisme & Uit in Mechelen).

12.00u - 13.30u - Middagmaal

Workshop ronde 1: Van 13.30 Tot 14.45 u

KEUZE UIT (maak 1ste en 2de keuze):

1. TravelNote

TravelNote is een Belgisch bedrijf dat een compleet backoffice en midoffice programma voor de reisbranche aanbiedt voor reiskantoren en touroperators.  Voor integrale opdrachten en toeristische organisatie kan dit de meerwaarde bieden dat leerlingen via een realistisch softwarepakket kunnen werken.

 Travelnote kan gemeenschappelijk aangekocht worden voor de scholen toerisme, wat de prijs interessant maakt.

 Voordrachtgever: Patrick Van Vugt

Meer info: https://www.travelnote.be

2. RouteYou

De workshop loopt je door tal van manieren hoe je creatief zelf routes kan maken (of laten maken door de leerlingen) om die dan nadien te wandelen of te fietsen.  Het accent wordt gelegd op het creëren van ‘rijke routes’, rijk aan info die iets vertelt over plekken en gebieden langs het traject (natuur, geschiedenis, landschap, kunst).

Aan de hand van tal van voorbeelden wordt volgend aangetoond:

  • Hoe routes uitstippelen op kaarten, luchtfoto's en OpenStreetMap
  • Hoe daar rijke informatie aan toevoegen
  • Hoe afdrukken of gebuiken op smartphone of GPS
  • Hoe een route opneme, met een smartphone en/of gps en verwerken tot een rijke route

Tussen het technische "hoe doe ik dat" zullen inspirerende voorbeelden gegeven worden van collega's die reeds jaren RouteYou (laten) gebruiken in hun lessen.

Voordrachtgever: Pascal Brackman

Meer info: https://www.routeyou.com/en

3. Vlaamse Meesters

Het programma ‘Vlaamse Meesters’  focust op het leven en de nalatenschap van de schilders van Eyck, Bruegel en Rubens, en andere opmerkelijke meesters actief in de 15e, 16e en 17e eeuw. Nergens ter wereld is de ervaring authentieker als in Vlaanderen, waar de kunstwerken tot leven kwamen.

Toerisme Vlaanderen investeert aanzienlijk in dit project zodat bezoekers van 2018 tot 2020 een totaalbeleving te wachten staat met hoogwaardige evenementen en permanente tentoonstellingen met internationale allure.

Voordracht gever: Julie Rutgeers of Ingrid Van Wateghem

Meer info: https://www.toerismevlaanderen.be/Vlaamsemeesters 

 

Workshop ronde 2 Van 15.15– Tot  16.30 u

KEUZE UIT (maak 1ste en 2de keuze)

1. Travelport

Travelport is een internationaal bedrijf dat wereldwij gebruikt wordt in allerhande secotren van de reisindustrie. Na een korte presentatie over de evolutie en digitalisering van de reisindustrie, geven we een demo van het “Travel Commerce Platform” (Galileo), een technologie-infrastructuur die gebruikt worden voor de distributie van reisdiensten.

Deze software kan vanaf dit schooljaar gratis geïnstalleerd worden in alle toerismescholen.

Voordrachtgever: Karen Heylen

Meer info: https://www.travelport.com

2. EURAM Creative Packaging

Met Creative Packaging kijkt EURAM op een vernieuwende manier naar de wereld van FIT rondreizen. Live availability en prijzen van accommodaties, maar ook extra diensten en huurwagens in combinatie met een handige routeplanner, bestemming en productinfo in de taal van de klant, 1-click offerte en roadbook aflevering en nog veel meer maken het EURAM concept tot een unieke totaal oplossing.

Naast een demonstratie van het huidige systeem krijgen de leerkrachten ook nog een avant-premiere op nieuwe digitale technologie die deze herfst op de markt wordt uitgerold.

Voordrachtgever: Olivier Dewit

Meer info: https://www.euram.eu/

3. Met Vlaamse Meesters aan tafel

In hun tijd verrichtten de Vlaamse Meesters baanbrekend vakmanschap op verschillende domeinen: kunst, architectuur, gastronomie, … Anno 2018 is het werk en leven van de Vlaamse Meesters nog steeds een bron van inspiratie en expertise. Onze hedendaagse Vlaamse Meesters in de gastronomie baseren zich op de schilderijen en culinaire gerechten uit de 15- 17de eeuw om de toeristen en recreanten historische gerechten voor te schotelen met een hedendaagse toets. Daarnaast wordt ook de strategie van Toerisme Vlaanderen rond gastronomie uit de doeken gedaan.

Voordrachtgever: Ingrid van Wateghem

Meer info: https://www.toerismevlaanderen.be/vlaamse-eet-drink-en-tafelcultuur

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:

De deelnemers moeten hun eigen laptop of tablet meebrengen voor de workshops in de namiddag.


Voor dit initiatief mogen maximum 60 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 12 september 2018 inschrijven en tot en met dinsdag 11 september 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: meerdere lesgevers .
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
COLOMAplus 3 (Inschrijven afgesloten)
Tervuursesteenweg 2
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 13 september 2018 van 08:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.