Aanmelden




Laden…

Even geduld...

LEN1 The Future Classroom: interactieve workshop

Doelstellingen:

Je gelooft in het inzetten van digitale tools als meerwaarde voor je lespraktijk. Je merkt echter dat je nog onvoldoende kennis hebt van de mogelijkheden of je bent nieuwsgierig naar nieuwe toepassingen. Dan is deze praktische sessie geschikt voor jou. Twee gedreven ervaringsdeskun-digen hebben voldoende concrete toepassingen en voorbeelden om zowel dummies als leer-krachten met meer IT-vaardigheden te inspireren.

Doelgroep:

Deze nascholing is bijzonder interessant voor leerkrachten die nog wat koudwatervrees hebben om te werken met digitale tools en een virtuele klasomgeving. Om te kunnen werken met de Google Classroom die voorgesteld wordt moeten de leerkrachten en leerlingen een Gmail-account hebben. Geen nood als dit nog niet het geval is! Na de nascholing kan je beslissen of het voor jou al dan niet de moeite loont om navraag te doen bij je ICT-coördinator voor een moge-lijke toepassing op jouw school.

Aanbieder: Regio Limburg - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

The future Classroom biedt een waaier aan mogelijkheden om gedifferentieerd te werken. Door een aantal eenvoudige digitale hulpmiddelen in te zetten, een andere klasopstelling te kiezen, eventueel ook het meubilair aan te passen creëer je een 21ste-eeuwse leeromgeving. Deze nascholers hebben op hun school al een parcours afgelegd en willen hun succeservaringen en valkuilen met jullie delen. Naast Google for education en een aantal, per vakgroep geselecteerde ICT-toepassingen tonen ze ook een aantal STEAM-toepassingen. Warm aanbevolen voor zowel dummies als experts. Om zelf te ervaren wat de mogelijkheden van een digitale klas zijn breng je je eigen device mee.

Strategie en methode:

De lesgevers geven je toegang tot hun digitale klas zodat jij aan de lijve kan ondervinden wat de mogelijkheden zijn. In deze interactieve nascholing leer je werken met Google Classroom en verken je een aantal digitale tools die nuttig zijn voor jouw vak.

Bijkomende info:
Like Lincka  

Blijf op de hoogte van alle nascholingen georganiseerd door de Pedagogische Begeleiding Regio Limburg i.s.m. Lincka:

 
Door in te schrijven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

 Je dient je eigen device mee te brengen!


Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 14 november 2018 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 45,00 Euro
Lesgever: Molemans Bart
Nackaerts Jonas
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
011 26 44 00 - secretariaat.lim@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Pedagogische Begeleidingsdienst Regio Limburg (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 15 november 2018 van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.