Aanmelden
Laden…

Even geduld...

LSB-K Inspiratiedag klassieke talen eerste graad

Volgend schooljaar starten we met de modernisering so. Met deze nascholing krijg je de kans om je te verdiepen in een aantal thema’s, specifiek voor klassieke talen: Bloom, differentiatie en evaluatie. 

Doelstellingen:

Volgend schooljaar starten we met de modernisering so. Met deze nascholing krijg je de kans om je te verdiepen in een aantal thema’s, specifiek voor klassieke talen: Bloom, differentiatie en evaluatie. 

  • De leerkrachten krijgen meer inzicht in de beheersingsniveaus van Bloom en leren ze toe te passen, conform het nieuwe leerplan. 
  • De leerkrachten verwerven inzicht over binnenklasdifferentiatie, krijgen concrete en praktische voorbeelden en passen dit toe op mogelijke klassituaties.  
  • De leerkrachten krijgen informatie over evalueren. Zij verkennen mogelijkheden om hun evaluatiepraktijk af te stemmen op de leerplandoelstellingen van het nieuwe leerplan.  
  • De leerkrachten doen inspiratie op door praktijkervaringen te delen over binnenklasdifferentiatie en evaluatiepraktijk. 
Doelgroep:

Leraren klassieke talen van de eerste graad secundair onderwijs 

Aanbieder: Regio Limburg - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

Ga je de uitdaging aan? Met de benodigde tools verschijn je uitgerust aan de start van een nieuw schooljaar. Een schooljaar dat in veel opzichten nieuw en vernieuwend zal zijn. Wat heb jij hiervoor nodig? Uit de leerplanvoorstellingen kwamen vooral volgende onderwerpen naar voren: Bloom, differentiatie en evaluatie. Laten we hier dieper op ingaan en elkaar inspireren.  

Strategie en methode:

We zullen via activerende en interactieve werkvormen korte uitlegmomenten afwisselen met langere werkmomenten om informatie en ervaringen te delen. Er is ruimte voor een gedifferentieerde aanpak. 

Bijkomende info:
Like Lincka  

Blijf op de hoogte van alle nascholingen georganiseerd door de Pedagogische Begeleiding Regio Limburg i.s.m. Lincka:

 
Door in te schrijven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden.
 
Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:

Je bent bereid om je eigen ervaringen te delen, constructief-kritisch naar anderen te luisteren en mee na te denken over een voorbeeld van goede en haalbare praktijk.  

In het kader van duurzaamheid werken we paperless. Gelieve een device mee te brengen.  


Voor dit initiatief mogen maximum 2 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 21 mei 2019 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 6,00 Euro
Lesgever: De Rose Nadia
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
011 26 44 00 - secretariaat.lim@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Pedagogische Begeleidingsdienst Regio Limburg (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 22 mei 2019 van 09:00 tot 15:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.