Aanmelden
Laden…

Even geduld...

8318B Studiereis Camden, London, UK

Doelstellingen:

Onze klassen worden meer en meer divers. Deze diversiteit weerspiegelt zich in meertaligheid, anderstalige nieuwkomers, etnische en culturele diversiteit, leerdiversiteit, gender enz.

Camden is een ‘borough’ in London, bekend om zijn multiculturele samenleving en grote sociale verschillen. 2 scholen, Netley Primary school en Torriano Primary, weerspiegelen elk op hun manier deze samenleving en tijdens dit studiebezoek krijgen de deelnemers de kans om te ervaren hoe beide scholen omgaan met hun diversiteit en identiteit en hoe deze diversiteit gebruikt wordt om het leren van leraren en leerlingen te optimaliseren. Curriculum-inhouden als “filosofie met kinderen” komen aan bod en deelnemers kunnen in de klas observeren en gesprekken doen met leerkrachten, ouders en leerlingen waardoor men een brede kijk krijgt op hun werk met de Global Goals, gender issues en duurzaam burgerschap.. Bovendien leren we ook over samenwerkings- en ondersteuningsmodellen met diverse soorten ‘Resource Centers’ al of niet gevestigd op de campus van de scholen.

Doelgroep:

De nascholing bereikt een breed publiek: besturen, leerkrachten, pedagogisch begeleiding, ouders, lerarenopleiders, kortom iedereen die wil leren rond diversiteit en identiteit.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Sessie 1:

 • kennismaking met de groep, rondleiding in de school, presentatie van het Engelse onderwijssysteem met inbegrip van de werking van Ofsted, de inspectiedienst, visie en missie van de scholen,
 • presentatie van de producten van het Erasmus + project UDEL21, voorstelling van de reflectie- en evaluatiemethodieken.

Sessie 2 en 3:

 • studiebezoek in Torriano: rondleiding met de focus op leeromgevingen, klasobservaties in de verschillende klassen, presentatie van de ontwikkeling van tolerantie en respect (de global goals, werken met ouders en families, diverse systemen, preventie van polarisering)
 • carrousel werkwinkels: professionalisering, leergemeenschap, mentoring, inclusie en samenwerking met de Resource Base (dit zijn ondersteuningsdiensten voor leerlingen met specifieke onderwijs-behoeften), reflectie en groepsgesprekken met uitwisseling van de observaties.

Sessie 4 en 5:

 • studiebezoek in Netley: schoolprofiel en diversiteit, identiteit (school, leerlingen, thuissituatie), de inclusieve benadering in de school, taalontwikkeling, de global goals, klasbezoeken in verschillende klassen met inbegrip van de Resource Base voor autisme, (gelegen op de campus), bezoek van de buitengewone school op de campus Robson House (voor leerlingen met gedragsproblemen), bijwonen van een les ‘filosofie met kinderen’
 • discussie-carrousels: vroegbegeleiding, autisme en inclusie, vernieuwende wiskunde, lezen en taal, werken met ouders en families.
 • Nadien volgt een afsluitende reflectie en evaluatie.
Strategie en methode:

Woensdagavond krijgen we een algemeen zicht op het onderwijssysteem in Engeland, de inspectiedienst en de visie en missie van de scholen. Op donderdag en vrijdag kunnen we dan specifiek leren in de klassen door middel van observatie, leergesprekken, reflecties en uitwisselen van ervaringen en praktijken. De deelnemers krijgen veel kansen om diepgaande gesprekken te voeren met de groep en met de Engelse collega’s.

Bijkomende info:

Pakketprijs: € 520,00, per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Inbegrepen zijn 2 overnachtingen (woe- en donderdag) met ontbijt, lunches en een Osterkaart.

De reis naar London is niet inbegrepen in de prijs. Je kan gemakkelijk online je reis met de Eurostar reserveren (rond de € 100,00 heen en terug)

Je kan voor deze nascholing een reeds goedgekeurde Erasmus+ beurs gebruiken.

Deelnemers worden woensdagavond verwacht op de introductiemeeting van 18.00 tot 20.00 plaatselijke tijd (het is in UK 1 uur vroeger). De locatie wordt nog meegedeeld.

Het hotel ligt op loopafstand van het internationaal S.Pancras station. Er worden op voorhand de nodige instructies bezorgd.

Donderdag en vrijdag: ontbijt en lunches zijn inbegrepen (avondeten niet inbegrepen).

De verplaatsing naar de scholen gebeurt te voet (1X) en met de metro (1X). Een Oysterkaart met 2 ritten voor de verplaatsing met de metro. Indien deelnemers reeds een Oysterkaart bezitten wordt de kostprijs van € 13,00 in mindering gebracht.

Op vrijdagavond kan men nog op tijd de Eurostar terugnemen naar België.

Deelnemers krijgen vooraf een introductiepakketje met de nodige plannetjes, informatie over het hotel en het programma.

Londen 1.jpg Londen 2.jpg

Sessies: 5 sessie(s)
Kwalificatie:

Herhaling

Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 4 februari 2019 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 520,00 Euro
Lesgever: Clissen Marleen
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
lesplaats nog niet gekend (Inschrijven afgesloten)
(Kaart)
 • Reeks 1: (Voorbij)
  • woensdag 6 maart 2019 van 16:00 tot 18:00
  • donderdag 7 maart 2019 van 09:00 tot 16:00
  • vrijdag 8 maart 2019 van 09:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.