Aanmelden
Laden…

Even geduld...

1819/04/455 De leerling zelfstandig aan het werk zetten met ICT

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing, kunnen de deelnemers hun leerlingen zelfstandig aan het werk zetten met behulp van verschillende tools en het klasverloop zo te organiseren zonder dat het klasmanagement in gevaar komt.

Doelgroep:

Alle leraren en pedagogische ICT-coördinatoren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Wij zijn als leerkracht snel geneigd om onmiddellijk te hulp te schieten tijdens zelfstandig werk. Anderzijds geraken leerlingen snel gefrustreerd omdat je niet altijd meteen vragen kunt beantwoorden (bijvoorbeeld tijdens het observeren of bij extra instructie aan een groepje leerlingen). Dit brengt het klasmanagement in gevaar. Tijdens deze sessie ligt de focus op de didactische inzet van ICT-tools bij uitgestelde aandacht.

Hoe kun je de leerlingen minder afhankelijk maken van de leerkracht? Hoe kun je met het gebruik van hedendaagse tools het zelfstandig werk binnen de klas organiseren en plannen, waarbij de sterkere leerlingen uitgedaagd worden en de zwakkere leerlingen geholpen worden?

Het zelfstandig leren werken van leerlingen creëert voor jou als leraar ook de mogelijkheid om je bezig te houden met de leerlingen die extra tijd en begeleiding nodig hebben in jouw klas. Op deze manier wordt het voor jou makkelijker te differentiëren.

Schrijf je snel in en ontdek het aanbod aan tools om zelfstandigheid te stimuleren. Deze nascholing staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

Strategie en methode:

Onder inspirerende leiding van een ervaren en enthousiaste nascholer leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten.  Zo krijg je tijdens de nascholing heel wat technische aspecten en vaardigheden onder de knie die nodig zijn om de toepassingen te integreren in je klassen. Verder ontvang je een gedetailleerde cursus, voorbeeldmateriaal, de presentatie en heel wat nuttige tips.

Bijkomende info:
FacebookTwitter.jpg

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT of volg ons op Twitter @NascholingICT.

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief, kan je nalezen op www.nascholing.be.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 60 Euro
Lesgever: Robberecht Joëlle
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info ICT-projecten: +32 2 507 07 66 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Sint-Baafshuis – groot (1.03) (Inschrijven afgesloten)
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 8 mei 2019 Van 13:30 tot 16:30
Computerklas Regio Limburg (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 6 mei 2019 Van 13:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.