Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETPCSO0DLP230240-07 Week van de leraar lichamelijke opvoeding - You Fo - Een nieuw, innovatief en award-winnend sportspel ontwikkeld in co-creatie met gymdocenten

YOU.FO is een award-winnend concept, gebaseerd op het werpen en vangen van een aerodynamische ring. Het is veelzijdig, dynamisch en uitdagend, mét een unieke combinatie spelregels als non-contact, zelf-regulerend, mixed-gender en zonder uitlijnen. Wat het ideaal maakt voor alle niveaus leerlingen, waarbij ze ook nog eens de kans maken op deelname van het WK YOU.FO op 30 juni in Brugge, België.

Doelstellingen:

Na deze sessie kunnen de deelnemers ;

  • De basistechnieken en regels van het nieuwe sportspel YOU.FO,
  • Alle mogelijke manieren om het te implementeren binnen het bewegingsonderwijs op ieder niveau,
  • Kennis over de unieke eigenschappen en culturen van nieuwe en anders georganiseerde sporten,
  • Ontdekken of zij en/of leerlingen talent hebben (of kunnen krijgen) in YOU.FO om zodoende deel te kunnen nemen aan het WK YOU.FO, van zondag 30 juni in Brugge.
Doelgroep:

YOU.FO kan gespeeld worden door iedereen vanaf 8 tot 80 jaar. Zodoende is het besteld voor docenten van het secundair onderwijs, maar ook zeker voor bovenbouw primair onderwijs. Daarnaast wordt YOU.FO ook veelal gespeeld in de naschoolse en buitenschoolse opvang en/of sportclubs en gemeentelijke sportwerkers.
Door de unieke kenmerken van het spel, is het voor iedereen toegankelijk om te spelen.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Ben je op zoek naar een nieuwe en innovatieve activiteit om je leerlingen te verrassen en uitdagen ? Dan is YOU.FO waar je naar op zoek bent. Neem deel aan de YOU.FO sessie en maak kennis met dit unieke en award-winnende sportspel, gebaseerd op het werpen en vangen van een aerodynamische ring met speciaal ontworpen sticks.
YOU.FO is ontwikkeld in co-creatie met gymdocenten, maar ook op basis van onderzoek bij leerlingen. Hierdoor sluit het perfect aan bij de standaarden van het bewegingsonderwijs, maar ook bij de behoeften van de huidige jeugd. Het is mixed-gender, non-contact, zelf-regulerend en het meest unieke kenmerk : je speelt ten alle tijden door. Vang je de ring namelijk niet, dan mag je deze ‘claimen’ om in ringbezit te komen en door te kunnen spelen. Hierdoor is het toegankelijk voor iedereen en blijft het dynamisch voor iedere speler. Wellicht heb jij (of je leerling) talent en kun je deelnemen aan het Open WK YOU.FO van zondag 30 juni in Brugge, België.

Klik hier voor meer info:

https://youtu.be/u1b0omDn3EE?feature=shared 

https://youtu.be/KCCKcrolnUE?feature=shared 

Strategie en methode:

Binnen de sessie zal gebruik worden gemaakt van actieve werkvormen om de doelen te behalen. Hierbij zal een combinatie worden gemaakt tussen theorie (het curriculum van YOU.FO) en praktijk (actieve werkvormen), om enerzijds de deelnemers eigen vaardigheid aan te leren, maar ook de koppeling te maken met de implementatie van YOU.FO binnen hun school of omgeving.
YOU.FO maakt binnen haar curriculum gebruik van kop-romp-staart methode, waarbij lessen zijn opgedeeld in vier elementen:

  • warming-up (om fysiek en mentaal klaargestoomd te worden voor de les)
  • techniek oefening (om eigen vaardigheid te leren)
  • challenges en/of mini-games (om de koppeling te maken tussen eigen vaardigheid en plezier & uitdaging)
  • endgames (om leerlingen en leuke afsluiting te geven, waarbij ze plezier behouden in de gymles en uitkijken naar de volgende gymles).
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 29 november 2023 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Bos Giel
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Sint-Eduardus (Afgelast)
Broeder Frederikstraat 3
2170 Merksem (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • woensdag 13 december 2023 van 13:30 tot 16:00 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.