Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETPCSO0DLP240237-02 Dag van de leraar lichamelijke opvoeding: 10 december 2024

Met zorg kozen we een aanbod van werkwinkels voor jullie uit. Maak als de bliksem je keuze, verrijk jezelf en niet het minst… je leerlingen.

Doelstellingen:
  • Ontmoetingskansen creëren voor leerkrachten lichamelijke opvoeding
  • Leerkrachten lichamelijke opvoeding inspireren bij het realiseren van de leerplandoelen via rijke en diverse werkwinkels
  • Leerkrachten lichamelijke opvoeding inzicht bieden in de didactische en pedagogische principes
Doelgroep:
  • Leraren lichamelijke opvoeding secundair onderwijs.
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Ben jij die gedreven leraar LO, altijd bereid om wat bij te leren? Tijdens de kerstexamens vinden de nascholingsdagen voor leraren LO plaats. Je kan ervoor kiezen om twee hele dagen, één hele dag of een workshop te volgen. Van harte welkom!

Je kan ervoor kiezen om enkel in de voormiddag (10.00 uur - 12.30 uur) of enkel in de namiddag (13.30 uur - 16.00 uur), of de volledige dag (= twee werkwinkels) of twee dagen (10 december en 9 december - hier moet je apart voor inschrijven) te volgen.

De prijs is afhankelijk van de werkwinkel (65 euro per werkwinkel), het totale bedrag kan je terugvinden in de bevestigingsmail.
Indien je een volledige dag deelneemt dan is er een broodjesmaaltijd inbegrepen.

Workshops:
Aanbod workshops sessie 1 deel 1
dinsdag 10 december 2024 van 10:00 tot 12:30
De gevolgen van een groepsgericht leerproces binnen LO – good practice
Spreker: Dirk Gyselinkx

Om te leren binnen de sport heb je je medespelers nodig. Presteren is niet de juiste index van leren. Je hebt de medespelers nodig om continu te communiceren, zodat ze altijd attent en geconcentreerd zijn (eigenlijk cognitieve readiness en leerbereidheid). Spelers (leerlingen) moeten leren bewegen in relatie tot elkaar. Dat vereist dat je je speler (leerling) uitlegt dat ze continu in een perceptiestatus moeten zijn. Als we continu aandachtig en geconcentreerd voor elkaar werken, dan gaan we het meest leren. Binnen deze werkwinkel krijg je handvaten om binnen je lessen LO aan de slag te gaan. Succes alvast.

Motivationeel leerklimaat met apps in de les LO (theorie)
Spreker: Jeroen Caers

Hoe kan IT in de beweegcontext bijdragen tot een leerklimaat waarin iedereen gemotiveerd aan het bewegen is? In deze werkwinkel reiken we je heel wat trends en ontwikkelingen aan zodat je future-proof kan lesgeven. 

Ik volg op dit moment geen werkwinkel
Spreker: N.v.t.

    

Aanbod workshops sessie 2 deel 2
dinsdag 10 december 2024 van 13:30 tot 16:00
Football3
Spreker: Bert Onsia

Lichamelijke Opvoeding mag uitgaan van spelen en spelbeleving, maar moet daarnaast ook steeds doelen dienen. Tijdens deze werkwinkel starten we met spelvormen die focussen op tactiek, waarbij we gaandeweg meer en meer elementen toevoegen om te eindigen bij de football3-methode; een ervaringsgerichte methode dat de deelnemers meer centraal zal stellen in de activiteit. De methode vond zijn oorsprong in het door een burgeroorlog verscheurde Colombia van Pablo Escobar en is vandaag de dag uitgegroeid tot een internationaal NGO dat door middel van voetbal, wereldwijd sociale vraagstukken tackelt.

Creatieve, laagdrempelige en efficiënte dansvormen in het onderwijs
Spreker: Raf Van Puymbroeck

In deze werkwinkel zien we een hapklare danscombinatie en enkele frisse vernieuwende concepten om dans in het onderwijs aan te pakken. Eigentijds en behapbaar gegeven.
We benaderen dans in het onderwijs met hapklare dansvormen en concepten waar de leerkracht mee aan de slag kan. Er worden differentiaties gegeven, mogelijkheden om zelf mee aan de slag te gaan, muziek en bewegingen worden meegegeven zodat iedereen, op welk niveau ook, hiermee verder kan.

Korfbal: teamspirit in actie!
Spreker: Marc Goor

Een opbouwende lessenreeks korfbal voor het secundair onderwijs uitgaande van de methode "Teaching Games for Understanding". Vertrekkende vanuit een vereenvoudigd basisspel korfbal worden tactische en technische spelvaardigheden betekenisvol en in verschillende spelvormen ingeoefend. 

Via deze werkwinkel willen we tevens ons praktijkonderzoek verder onderbouwen en vragen de deelnemers om feedback te geven betreffende de implementatie van de lessenreeks in het onderwijs.

Ik volg op dit moment geen werkwinkel
Spreker: N.v.t.

   

Bijkomende info:

Je kan als schoolentiteit van een groepskorting genieten indien meerdere collega's van eenzelfde school inschrijven en aanwezig zijn.

  • Kom je met 1-3 deelnemers, dan betaalt elke deelnemer 130 euro.
  • Kom je met 4-10 deelnemers, dan ontvangt de school een factuur voor het vaste bedrag van 310,00 euro.
  • Kom je met meer dan 10 deelnemers dan ontvangt de school een factuur voor het vaste bedrag van 460,00 euro.

Het kortingsbedrag wordt verrekend op de eindfactuur die per mail wordt verzonden en niet bij de inschrijving.

Kom in sportkledij of zorg dat je sportkledij bij hebt. Enkel voor de workshop waar 'theorie' bij staat heb je geen sportkledij nodig.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 3 december 2024 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: Caers Jeroen
Gyselinkx Dirk
Goor Marc
Van Puymbroeck Raf
Onsia Bert
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Sport Vlaanderen Herentals
Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals (Kaart)
  • Reeks 1:
    • dinsdag 10 december 2024 van 10:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.